search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:22
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Σάλος με έφιππους συνοριοφύλακες που κυνηγάνε με λάσα και μαστίγια μετανάστες (Video)

21.09.2021 18:40
metanaste_usa_laso-new

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών ακόμη και στις ΗΠΑ, με τον Λευκό Οίκο να λέει ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Δείχνουν έφιππους συνοριοφύλακες σαν σερίφηδες της εποχής του φαρ ουέστ να κυνηγούν δίπλα σε ποτάμι μετανάστες. Και όσους δεν μπορούν να πιάσουν τους πετάνε λάσο και τους ακινητοποιούν όπως έκαναν στις αγελάδες οι πιστολέρο πρόγονοι τους.


Και όπου δεν πιάνει το λάσο ή ο εκφοβισμός με το άλογο, οι «σερίφηδες» βγάζουν το μαστίγιο και χτυπούν ακόμη και μικρά παιδιά. Το περιστατικό συνέβη στον ποταμό Ρίο Γκράντε στα σύνορα με το Μεξικό και οι «σερίφηδες» κυνηγούν μετανάστες από την Αϊτή που θέλουν να περάσουν στις ΗΠΑ.


Για το περιστατικό μίλησε και η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι: «Δεν νομίζω ότι όποιος δει αυτά τα στιγμιότυπα θα θεωρήσει ότι πρόκειται για κάτι αποδεκτό ή κατάλληλο».
Μετά τον σάλο έχει ξεκινήσει έρευνα για τους συνοριοφύλακες και ο επικεφαλής της αμερικανικής συνοριακής δύναμης Ραούλ Ορτίζ υποστήριξε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα, για να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε «μη αποδεκτή απάντηση από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου».


Κάτω από τη γέφυρα του Ριο Γκράντε από την πλευρά του Μεξικού έχει στηθεί ένας άτυπος καταυλισμός 12.000 μεταναστών από την Αϊτή που θέλουν να περάσουν στις ΗΠΑ. Πολλοί ανεβάζουν τον αριθμός αυτό στις 16.000.
Τη Δευτέρα στην περιοχή ο υδράργυρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου και οι μετανάστες μη αντέχοντας αποφάσισαν να διασχίσουν το ποτάμι και από την άλλη πλευρά τους περίμεναν οι «σερίφηδες».

Οι Αϊτινοί μετανάστες που αντιμετωπίζουν με φόβο ενδεχόμενο επαναπατρισμό τους, και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να τους στείλουν πίσω στη χώρα τους, καθώς «όλοι ξέρουν πώς είναι η Αϊτή αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 νέα κρούσματα στη χώρα – «Φλέγεται» η Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία από τους γονείς αρνητές

Βάρκιζα: Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού που ξέχασαν το δίχρονο παιδί στο σχολικό επί ώρες – Οργή γονέων (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:21