search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:18
MENU CLOSE

Iαπωνία: Οι γηραιότερες δίδυμες αδερφές στον κόσμο είναι 107 ετών και 300 ημερών

23.09.2021 14:19
twins new

Είναι δίδυμες, είναι δεμένες, είναι όμοιες και είναι 107 ετων (!).

Δύο αδελφές στην Ιαπωνία ανακηρύχθηκαν οι γηραιότερες πανομοιότυπες δίδυμες στον κόσμο και κέρδισαν μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Οι αδελφές Umeno Sumiyama και Koume Kodama, οι οποίες γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 1913, έσπασαν το ρεκόρ για τα γηραιότερα πανομοιότυπα δίδυμα στον κόσμο, που κατείχαν οι Kin Narita και Gin Kanie, επίσης από την Ιαπωνία, οι οποίες ήταν 107 ετών και 175 ημερών.

Η Kin Narita πέθανε το 2000 σε ηλικία 107 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, και η Gin Kanie πέθανε ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 108 ετών.

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες πιστοποίησαν τις Sumiyama και Kodama ως τα γηραιότερα δίδυμα στον κόσμο, όπως αναφέρει το ertnews

Γεννήθηκαν στο νησί Shōdoshima στην Ιαπωνία σε μια μεγάλη οικογένεια με 11 παιδιά, σύμφωνα με το AP.

Μετά το δημοτικό σχολείο, η Kodama μετακόμισε στο Kyushu της νότιας Ιαπωνίας για να εργαστεί ως καμαριέρα, ενώ η Sumiyama παρέμεινε στο νησί. Οι δυο αδελφές σπάνια έβλεπε η μια την άλλη για δεκαετίες, μέχρι που έκλεισαν τα 70 τους χρόνια, όταν επανασυνδέθηκαν και άρχισαν να πηγαίνουν σε προσκυνήματα μαζί, ανέφερε το AP.

Το πόσο ζει ένας άνθρωπος θεωρείται ότι επηρεάζεται από τη γενετική, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). Οι επιστήμονες μελετούν τους ανθρώπους που ζουν μέχρι τα 100 χρόνια και τους υπερεκατονταετείς, εκείνους δηλαδή, που ζουν τουλάχιστον μέχρι τα 110, για να κατανοήσουν καλύτερα τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος σήμερα είναι ο Kane Tanaka, από τη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, ο οποίος είναι σήμερα 118 ετών, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Υπάρχουν ωστόσο αμφιβολίες για το ποιος τελικά είναι ο γηραιότερος άνθρωπος και τι ηλικία έχει αυτός.

Διαβάστε επίσης

Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την παρουσία στην εκδήλωση για το «Σπίτι της Τουρκίας»

Ιταλία: Σάλος με μποξέρ που αγωνίστηκε γεμάτος ναζιστικά τατουάζ (video)

Γκάμπι Πετίτο: Ταυτοποιήθηκε το πτώμα της – Δολοφονία «βλέπει» το FBI – Αναζητείται ο σύντροφός της (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:17