search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:26
MENU CLOSE

«Ξέφυγε» το τουρκικό ΥΠΕΞ: Προκλητική αναφορά στην άλωση της Τριπολιτσάς

23.09.2021 20:49
tripolitsa_new

Με νέες αναφορές στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και προκλητικό αναθεωρητισμό, το τουρκικό ΥΠΕΞ για άλλη μια φορά «ανάβει φωτιές».

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε προκλητική αναφορά στην «Άλωση της Τριπολιτσάς» πριν από 200 χρόνια κατά τον αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821. «Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές» αναφέρει η ανάρτηση του υπουργείου.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς ή σφαγή της Τριπολιτσάς είναι στη νεότερη ελληνική ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821. Η πολιορκία, από τις αρχές Ιουνίου 1821, και εν τέλει η άλωσή της στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, αποτέλεσαν καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

Διαβάστε επίσης

Ερντογάν: «Βαριές κουβέντες» κατά Μπάιντεν, ούτε βήμα πίσω για τους S-400

Ευρώπη και ΗΠΑ συντονίζονται ενάντια στους κολοσσούς της τεχνολογίας

Iαπωνία: Οι γηραιότερες δίδυμες αδερφές στον κόσμο είναι 107 ετών και 300 ημερών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:25