search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:33
MENU CLOSE

Σεισμός στην Κρήτη: Δύσκολη νύχτα σε σκηνές και αυτοκίνητα – «Δεν έμεινε ποτήρι για να πιούμε νερό» (Photos/video)

28.09.2021 09:08
SKINI_SEISMOS

Ο χθεσινός σεισμός στην Κρήτη «χτύπησε» ανελέητα το Αρκαλοχώρι. Το χωριό έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και οι κάτοικοί του πέρασαν δύσκολη νύχτα. Ανάμεσα στους 1.000 ανθρώπους που έμειναν σε σκηνές είναι βρέφη 20 ημερών, παιδιά τριών ετών, ηλικιωμένοι και καρκινοπαθείς.

Το 80% του Αρκαλοχωρίου έχει υποστεί ζημιές ενώ σήμερα θα βρεθεί στην περιοχή και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεγάλες είναι ζημιές και στα Ρουσσοχώρια. Και εκεί, ο κόσμος πέρασε τη νύχτα σε σκηνές και στα αυτοκίνητά του, αφού στα σπίτια τους δεν μπορούν να επιστρέψουν.

«Πάρα πολύ δύσκολη νύχτα. Η κατάσταση είναι τραγική. Φοβόμασταν να κοιμηθούμε σπίτι. Πήραμε κάτι κουβέρτες. Εσωτερικά δεν έμεινε τίποτα όρθιο σπίτι. Ένα ποτήρι για να πιούμε νερό δεν έχουμε» δήλωσε στο MEGA κάτοικος των Ρουσσοχωρίων.

«Τα σπίτια είναι ακατοίκητα. Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ποιος θα φτιάξει τα σπίτια; Έρχεται χειμώνας» είπε ο κ. Μανώλης, άλλος κάτοικος του χωριού.

Κέντρο υγείας σε σκηνή

Την ίδια ώρα, ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας στήθηκε μέσα σε σκηνή του στρατού και έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκριμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτίριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

«Θα νοσηλευτούν περιστατικά που χρήζουν οξυγονοθεραπείας ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που λόγω υγείας δεν δύναται να παραμείνει στις σκηνές που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ή στους οικισμούς. Μέσα στη νύχτα ολοκληρώθηκε το στήσιμό της και είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτούν πολίτες» ανέφερε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Πάντως σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη τη νύχτα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου φιλοξενήθηκαν δύο πολίτες του Αρκαλοχωρίου που λόγω σοβαρού χρόνιου νοσήματος ήταν ασφαλέστερο να φιλοξενηθούν σε νοσοκομειακή δομή και όχι στις σκηνές που έχουν στηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ – Δεκάδες οι μετασεισμοί

Αντιεμβολιαστές: Στο «στόχαστρο» της ΔΗΕ 4 σάιτ και 6 προφίλ στα social media

Φωτιά στην Αγνάντα Ήλιδας: Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:32