search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:08
MENU CLOSE

Ο «πόλεμος» των σίριαλ στη βραδινή ζώνη

29.09.2021 17:54
tiletheasi-new

«Άγριος» θα είναι ο «πόλεμος» των σίριαλ (κατ’ επέκταση και των καναλιών που έχουν επενδύσει σε αυτά), σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Χθες βράδυ «πήρε κεφάλι» η δραματική σειρά «Σασμός» του Alpha, το επεισόδιο της οποίας ήταν η πρώτη προτίμηση της πλειονότητας των τηλεθεατών όχι μόνον στο λεγόμενο prime time αλλά στο σύνολο της ημέρας (Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου).

Το επεισόδιο στο οποίο η ανάκριση της Άσπας αποκαλύπτει στον Αντώνη το πιθανό κίνητρο του Κώστα, ενώ το αυτοκίνητό του που εντοπίζεται σε κάμερα αποδεικνύει ότι λέει ψέματα, επέλεξαν σχεδόν 1,3 εκατ. τηλεθεατές και σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen Audience Measurement ισοδυναμεί με 12,4% τηλεθέαση.

Το «βαρύ πυροβολικό» του ΑΝΤ1 «Άγριες μέλισσες», αν και αναμετράται μόλις για περίπου 20 λεπτά με τη σειρά του Alpha υποχώρησε στην τρίτη θέση καθώς το χθεσινό επεισόδιο παρακολούθησαν 1.042.000 τηλεθεατές (από 1.224.000 που είδαν την πρεμιέρα του Γ’ κύκλου τη Δευτέρα).

Στη δεύτερη θέση πάντως πέρασε η «Γη της ελιάς» του Mega, από την τρίτη στην οποία είχε βρεθεί τη Δευτέρα, χάρη στους 1.142.000 τηλεθεατές που είδαν το χθεσινοβραδινό επεισόδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διάστημα 21.00- 23.00, όταν δηλαδή είναι στον «αέρα» ο «Σασμός» και η «Γη της ελιάς» οι μισοί από εκείνους που είναι μπροστά στις τηλεοράσεις τους, επιλέγουν τα επεισόδια τους, σύμφωνα με τη Nielsen. Τρείς επέλεξαν το «Σασμό» (μερίδιο 27%) και δύο τη «Γη της ελιάς» (23,9% μερίδιο).

Άνοδο σημείωσε η καθημερινή σειράς «Ήλιος» του Αντ1, με το χθεσινό επεισόδιο να πλασάρεται στην τέταρτη θέση ( από την έκτη που κατετάγη τη Δευτέρα) με 6,5% τηλεθέαση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 674.000 τηλεθεατές.  Απόδοση καλή στη συγκεκριμένη ζώνη, ιδιαιτέρως ικανοποιητική για τον σταθμό, καθώς κάνει καλή «αβάντα» στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Άλλωστε για κάθε κανάλι ένας από τους διακαείς πόθους είναι το κύριο δελτίο του να έχει καλό «lead in». Στην προκειμένη περίπτωση το απογευματινό σίριαλ του σταθμού φαίνεται ότι πετυχαίνει την αποστολή του.

Από τα κάθε είδους ριάλιτι μόνον το «GNTM» φαίνεται να «κρατάει» καλά, παρότι αναμετράται με πολύ ισχυρούς αντίπαλους. Είναι σα να βρίσκεται στις συμπληγάδες της μυθοπλασίας. Από τη μία μέρα στην άλλη (από Δευτέρα σε Τρίτη, δηλαδή) βελτίωσε το ποσοστό τηλεθέασης (από 5,7% σε 6%), υποχώρησε όμως κατά μία θέση στη γενική κατάταξη απλώς διότι βελτιώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα η τηλεθέαση της σειράς «Ήλιος».

Πάντως από ό,τι εκφράζεται μέσω των ποσοστών τηλεθέασης, τα πράγματα, μέχρι τώρα, για τα κάθε είδους ριάλιτι δεν είναι καλά.

Λογικά η μέση τηλεθέαση καθενός από τα «Big brother», «Top Chef», «Game of Chefs» είναι κάτω από το 4,9%, μικρότερη δηλαδή και από την τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου του Σκάι, που χάρη σε αυτό το ποσοστό κατέλαβε την δέκατη θέση του χθεσινού top10.

Διαβάστε επίσης:

Οργή στο Twitter για τη Ζήνα Κουτσελίνη: «Ξεπλένει τον Λιγνάδη» (video)

Άγριες Μέλισσες: Η συντριβή του Δούκα και το σχέδιο του Ακύλα

Άρης Πορτοσάλτε: Προτείνει συντάξεις μόνο για εμβολιασμένους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:07