search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:08
MENU CLOSE

Αποφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

05.10.2021 16:49
foyrthiotis-new

Εκτός φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, με διάταξη του ανακριτή η προφυλάκιση αντικαταστάθηκε από περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής θα πρέπει να πληρώσει εγγύηση 30.000 ευρώ, να παρουσιάζεται 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα. Επιπλέον, του επιβλήθηκε απαγόρευση εμφάνισης σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Σημειώνεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης παρέμενε προφυλακισμένος από την 1η Μαΐου. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα (δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα): ηθική αυτουργία στην επίθεση που έγινε στις 16 Απριλίου στο σπίτι του, σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Μαΐου ο 30ος τακτικός ανακριτής, μετά την απολογία του Μένιου Φουρθιώτη είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του για τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση των επιθέσεων στο σπίτι του, που φέρεται να σχεδίασε ο ίδιος.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται εκτός από τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Προηγήθηκε η απολογία των τεσσάρων κατηγορουμένων που διήρκησε περίπου 6 ώρες με τον βασικό κατηγορούμενο να δίνει τις εξηγήσεις του για ένα δίωρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι συνδέει τον Μένιο Φουρθιώτη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

«Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τηλεπαρουσιαστή;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποφυλάκιση του Μένιου Φουρθιώτη.

Σε σχετική ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο όρος της απαγόρευσης τηλεοπτικών εμφανίσεων, που επεβλήθη στον τηλεπαρουσιαστή, οφείλεται στην «προνοητικότητα» «κάποιων» ώστε «να μην βρεθούν σε δυσάρεστες εκπλήξεις από τυχόν αποκαλύψεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά τους ύμνους στην γενική γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής κα. Νικολάου και τα προκλητικά προνόμια εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, όπως καταγγέλλουν οι συγκρατούμενοι του, ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης αποφυλακίζεται μετά από 5 μήνες πάρα τις βαρύτατες κατηγορίες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέποτε απάντησε για τις σχέσεις της με έναν άνθρωπο ο οποίος έφτασε στο σημείο να τραμπουκίσει ακόμα και υπουργό της εντός του γραφείου του. Γεγονός που είχε σαν συνέπεια την απομάκρυνση του… υπουργού.

Πέντε μήνες μετά τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τηλεπαρουσιαστή?

Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον ότι ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν είναι και η απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων. Φαίνεται ότι κάποιοι προνόησαν ώστε να μην βρεθούν σε δυσάρεστες εκπλήξεις από τυχόν αποκαλύψεις.»

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: Τρίτη δόση για όλους και δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα

ΕΟΔΥ: Και επίσημα πρόεδρος ο Θεοκλής Ζαούτης

Σύνοδος κορυφής: Η συμφωνία AUKUS και τα Βαλκάνια στην ατζέντα των Ευρωπαίων ηγετών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:08