search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:47
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα για εμβολιασμένους – Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

06.10.2021 21:27
estiash-new

Περιορισμοί τέλος για τους εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε μια προσπάθεια να επιστρέψει η ζωή όσων έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο σε κανονικούς ρυθμούς. Επομένως, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους χωρίς κανέναν περιορισμό. Ειδικά για τους κλειστούς χώρους διασκέδασης, θα δοθεί η δυνατότητα να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Επιτρέπεται επίσης η μουσική σε εστιατόρια, μπαρ κλπ καθώς και οι όρθιοι θαμώνες.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη το τέλος των lockdown, ακόμα και των τοπικών κάτι που σημαίνει ότι στις κόκκινες περιοχές καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα και η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και τους χώρους διασκέδασης.

Όσο για τις «κόκκινες» περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης,  θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες. Στόχος είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον όπως η μάσκα και οι αποστάσεις.

Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα , ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να πάνε όλα καλά με τα νέα μέτρα.

Μίνα Γκάγκα: Να προσέχουμε ο ένας τον άλλον

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και να προχωρήσουμε σιγά-σιγά προς την κανονικότητα, με ασφάλεια προσέχοντας ό ένας τον άλλον.

Η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν, καθώς, όπως είπε, όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ. Ως παράδειγμα ανέφερε την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο «κόκκινο», λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι.

Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά τόνισε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε:  «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν».

Νεκρός ανεμβολίαστος 20χρονος στη Βόρεια Ελλάδα

Την πληροφορία ότι 20χρονος ανεμβολίαστος ασθενής έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό έδωσε η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σημειώνοντας «δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό». Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οκτώ ημέρες μετά τη διάγνωση ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό σε βαριά κατάσταση.

Η κ. Γκάγκα επισήμανε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι δεν θα αρρωστήσει κανένας και ότι  καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία. Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που δέχεται κοντά δύο χρόνια το σύστημα υγείας, η οποία είναι «έντονη, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα» και ζήτησε από όλους να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας.

Είναι σημαντικό να μην έχουμε τα κρούσματα που είχαμε πέρυσι στα νοσοκομεία, πρόσθεσε η κ. Γκάγκα ενώ διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για «να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία. Με αυτές τις συνθήκες η παροχή ποιοτικής φροντίδας είναι πάντα δύσκολη και επίσης, να θυμόμαστε ότι πέρα από τους ανθρώπους με κορωνοϊό, που φυσικά θα τους φροντίσουμε, έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όσο πιο πολύ προσέξουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλύτερα θα είναι», κατέληξε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επικοινώνησε με τις αδελφές που κακοποιήθηκαν από την μητέρα τους στη Θεσσαλονίκη

Φασιστική επίθεση: 36 μήνες στον νεοναζί με τη σβάστικα στο μπράτσο που τώρα απαρνιέται την ιδεολογία του για να γλυτώσει

Ξύλο στην πορεία των εκπαιδευτικών – Επέμβαση των ΜΑΤ για να μείνει ανοικτή λωρίδα δρόμου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:46