search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:37
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Νέα επιδείνωση στην Εύβοια φέρνει η κακοκαιρία «Αθηνά» – Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

10.10.2021 11:14
kataigida new

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και πάλι κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με τα φαινόμενα, από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, να είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα, τοπικά το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής, συμπεριλαμβάνεται η πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» Λέκκα για Βόρεια Εύβοια: Χρειάζονται στοχευμένα αντιπλημμυρικά έργα σε στοχευμένες περιοχές (Video)

Πακιστάν: Πέθανε ο «πατέρας» της ατομικής βόμβας

Πατήσια: Αποζημιώσεις στους κατόχους των κατεστραμμένων οχημάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50