search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:03
MENU CLOSE

Σεισμός στο ΟΑΚΑ: «Πρέπει να ελέγξουμε αυτό το ρήγμα» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

26.10.2021 08:29
oaka_new

Προβληματίζει τους σεισμολόγους η μικρή σεισμική δόνηση που έγινε χθες το απόγευμα με επικεντρο το Μαρούσι.  Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε:

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε όμως πoιο ρήγμα τον προκάλεσε.

Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα».

Έγινε μάλιστα ιδιαίτερα αισθητός κυρίως στη βορειοδυτική αττική και συγκεκριμένα σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο, οι Αχαρνές, η Νέα Ιωνία και η Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στο Μαρούσι, μέσα σε βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης

Απεργία στην COSCO μετά το εργατικό δυστύχημα – «Παύση εργασιών» ανακοίνωσε η εταιρεία

Πέραμα: «Σταματήστε την καταδίωξη, υπάρχει κεντρική εντολή» – Στο φως διάλογοι-φωτιά της ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων (Video)

Φώφη Γεννηματά: Πάλεψε με θάρρος μέχρι το τέλος – Αξιοπρεπής και γενναία στην άνιση μάχη για 14 ημέρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:01