search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:58
MENU CLOSE

28η Οκτωβρίου: Παρελάσεις υπό τον φόβο έξαρσης της πανδημίας – Μάσκες και δρακόντεια μέτρα (Live)

28.10.2021 09:15
parelasi_new

Η κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων και οι υψηλοί επιδημιολογικοί δείκτες επισκιάζουν και φέτος τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η ανησυχία ειδικών και πολιτείας για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης οδήγησε σε τροποποιήσεις ή ακυρώσεις των παρελάσεων, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, στην οποία είθισται να πραγματοποιείται κάθε χρόνο η μεγάλη, στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα δεδομένα φέτος έχουν μεταβληθεί άρδην σε σχέση με άλλες χρονιές, ώστε η σημερινή παρέλαση να διαρκέσει μία μόνο ώρα (ξεκινώντας στις 11 το πρωί), με τη συμμετοχή αυστηρά στρατιωτικών τμημάτων, προς αποφυγή συνωστισμού.

Παρόλα αυτά, μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζεύς» θα πραγματοποιήσουν πτήσεις, ενώ φέτος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη λόγω του εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Δείτε live εικόνα από την παρέλαση στην Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ:

Αυστηρή προειδοποίηση και στο βάθος πρόστιμα, απευθύνουν οι Αρχές και για τους θεατές, καθώς καμία παρέκκλιση από την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

«Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι» αναφέρει σε σχετική οδηγία του, καταλήγοντας πως «όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους» σημειώνει στην σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.

Αισθητή αναμένεται η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στις φετινές παρελάσεις, ώστε να αποτραπούν τόσο πιθανές διαδηλώσεις αρνητών των εμβολιασμών, όσο και συνθήκες μαζικής διασποράς του ιού.

Μάλιστα, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ θα προβαίνουν σε αυστηρές συστάσεις για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα βεβαιώνονται πρόστιμα για συνωστισμό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ σήμερα λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Δήμους του νομού Αττικής.

Στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί ως εξής:

Στον Δήμο Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 09.00 έως το τέλος της:

* στη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·

* στην Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·

* στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό·

* στη Λεωφόρο Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου·

* στην Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Στον Δήμο Αθηναίων [Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών (Δοξολογία)], από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων:

* στη Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Στη Λεωφόρο Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στον Δήμο Πειραιά, από τις 09.00 έως τις 14.00:

* Στην 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.

* Στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

Τροποποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εκτός από τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τροποποιήσεις προβλέπονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα για την πόλη της Αθήνας. Συγκεκριμένα, κλειστός θα παραμείνει από τις 8 το πρωί ο σταθμός του Μετρό «Συγγρού-Φιξ» και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση, ενώ ο ίδιος σταθμός θα αποτελέσει τερματικό σταθμό για τα δρομολόγια του Τραμ από τις 8 το πρωί και εξής.

Παράλληλα, μεταβολές θα υπάρξουν από τις 9 το πρωί και μέχρι το πέρας της παρέλασης και στα λεωφορεία και τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Με ισχυρούς ανέμους οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα σημειωθούν βροχές (Videos)

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο οι επτά αστυνομικοί και οι δύο ανήλικοι

Στην αιωνιότητα η Φώφη Γεννηματά – Χιλιάδες στο ύστατο «χαίρε» (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50