search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Ασπρόπυργος: Φυλάκιση 3,5 ετών στον ιδιοκτήτη της φάρμας με τα σκελετωμένα άλογα (Video/Photos)

01.11.2021 10:21
alogo new

Σε φυλάκιση 3,5 χρόνων και χρηματική ποινή καταδικάστηκε για παράβαση του νόμου περί κακοποίησης ζώων ο 72χρονος εκτροφέας και ιδιοκτήτης χώρου – κολαστηρίου στον Ασπρόπυργο όπου βρέθηκαν εκεί 16 άλογα σε άθλιες συνθήκες, δεμένα, σκελετωμένα, άρρωστα και σε ημιθανή κατάσταση.

Οι καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές (Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων) και οδήγησαν σε αυτοψία του χώρου και στη συνέχεια την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Μετά από αναβολές – και λόγω πανδημίας – η υπόθεση τελικώς εκδικάστηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και η καταδίκη του εκτροφέα που είχε τα ζώα σε απάνθρωπες συνθήκες υπήρξε η κατάληξη της δικαστικής διεκδίκησης φιλοζωικών οργανώσεων και ανθρώπων που διεκδικούν την ευζωία για τα ζώα.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ σοκ προκάλεσαν οι φωτογραφίες που προσκομίστηκαν στη δίκη για την κατάσταση που βρέθηκαν από τον εισαγγελέα τα άτυχα ζώα.

H κόρη του Ελένη ωστόσο μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ισχυρίστηκε ότι τα ζώα των φωτογραφιών δεν ανήκαν στον πατέρα της και ότι είχε αθωωθεί ο πατέρας της στο παρελθόν σε αντίστοιχη υπόθεση.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών που πήραν κάποια από τα άλογα χωρίς ωστόσο να μπορέσουν όλα να τα σώσουν, λόγω της προχωρημένης ασιτίας τους, υπήρξαν πάντως ςσοκαριστικές με τις φωτογραφίες.

Η Ρόζα Ρούσου, πρόεδρος του Συλλόγου για τα Ιπποειδή, αποκάλυψε πως έφθασε η υπόθεση στη δικαιοσύνη.

«Αύγουστο 2016, είπε η μάρτυρας, λάβαμε μία φωτογραφία από καμένο άλογο στον χώρο, πήγαμε και διαπιστώσαμε ότι 16 άλογα ήταν μόνιμα δεμένα, πάνω σε κόπρανα και ούρα, υποσιτισμένα, σκελετωμένα και άρρωστα. Κάναμε καταγγελία στη Δικαιοσύνη. Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πάλι στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα. Είναι κακοποιητής των ζώων  για χρόνια», ανέφερε. 

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» Παγώνη για κορωνοϊο: Ξεκίνησαν οι μεταφορές ασθενών στην Αθήνα από άλλες περιοχές

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Να αλλάξει το επίθετο του παιδιού του δολοφόνου ζητάει η οικογένεια του θύματος

Καιρός σήμερα: Με βροχές και ισχυρούς ανέμους «μπήκε» ο Νοέμβριος (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:05