search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41
MENU CLOSE

Κυβερνητικό αδιέξοδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας – Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εισηγούνται οι ειδικοί

01.11.2021 07:00
syntagma_new

Τρόμο δημιουργεί στην κυβέρνηση η κλιμακούμενη επιδείνωση των θεμάτων της πανδημίας, καθώς η κατάσταση καθημερινά επιβαρύνεται όλο και περισσότερο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνομένων και των νεκρών εμφανίζεται να είναι χειρότερος από τον Οκτώβριο του 2020, ενώ το ΕΣΥ κλονίζεται και πάλι.

Η κυβέρνηση αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος και φυσικά τις συνέπειες που θα είχε ένα lockdown στην χώρα διαβεβαιώνει με κάθε τρόπο ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει.

Οι επιστήμονες και οι ειδικοί ζητούν πάντως να ληφθούν μέτρα προκειμένου το νέο κύμα να αντιμετωπιστεί άμεσα και όχι μετά εορτής.

Οι πληροφορίες λένε ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται νέα μέτρα τα οποία θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και η πρόταση για μαζικά καθημερινά sms στους ανεμβολίαστους πρόταση με την οποία διαφώνησε έντονα ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Παράλληλα, συζητείται να υπάρξουν μεγαλύτεροι περιορισμοί στους μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Για παράδειγμα οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.

Αν υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θα  θεωρούνται κλειστοί χώροι. Ακόμα συζητείται το να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο έλεγχο. Δηλαδή, να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Η μετακίνηση εκτός νομού μπαίνει ξανά στο στόχαστρο και έχει πέσει η πρόταση να ταξιδεύουν με υποχρεωτικό self test και οι εμβολιασμένοι, όπως επίσης και η επαναφορά της μάσκας παντού, για τους νομούς που έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Την Τετάρτη συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας και όπως είπε σε συνέντευξη του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις για μια σειρά από μέτρα, ειδικά για περιοχές που προκαλούν ανησυχία, όπως η Θεσσαλία, η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνει πάντως ότι «με δεδομένη την πτώση της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών και την περαιτέρω επιτάχυνση της ανόδου των κρουσμάτων, καλό θα ήταν να υπάρξει έλεγχος, είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή δηλωμένου rapid test ή πιστοποιητικού νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες, στα διόδια και στις εξόδους των πόλεων, έτσι ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο, οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των γειτονικών περιοχών».

Πρότεινε, μάλιστα, την αύξηση των τεστ, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά, καλώντας την Πολιτεία να θεσπίσει την υποχρεωτική διενέργεια ενός self test την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως με το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Διαβάστε επίσης:

Ντράγκι για G20: Θέλουμε να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε (Video)

Αλλαγή δεδομένων: Δεν ξεκινάνε την Δευτέρα τα SMS στους ανεμβολίαστους

Τουρκία: Φρεγάτα σε απόσταση αναπνοής από το «Nautical Geo» στην Ανατολική Μεσόγειο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41