search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει ο πατέρας του 27χρονου που πέθανε – Τι λέει για το εμβόλιο

04.11.2021 20:32
koronoios-meth-nosokomeio

Με την πλειοψηφία των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ της χώρας να είναι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για εμβολιασμούς, ακόμη και σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Την ίδια ώρα, συγγενείς ασθενών που κατέληξαν από κορωνοϊό και ήταν ανεμβολίαστοι κάνουν έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν για να μην έχουν την τύχη των δικών τους ανθρώπων που χάθηκαν.

Ένας από αυτούς ο πατέρας του 27χρονου Γιώργου από τη Δράμα που κατέληξε την Τετάρτη στο νοσοκομείο της Καβάλας.

«Ήταν δύο μέτρα παλικάρι, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να το κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε, μπορεί να είχε βοηθήσει το εμβόλιο», δήλωσε ο πατέρας του άτυχου νεαρού στην εκπομπή Live News στο Mega.

O  Γιώργος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Μόλις διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Τον είχαμε εδώ στο σπίτι με κορωνοϊό 2-3 μέρες, πηγαίναμε με γάντια, με στολές, με τέτοια μέσα, γιατί έπρεπε κάποιος να το εξυπηρετήσει, γιατί είναι τυφλό. Τον πήγαμε εδώ στην Δράμα στο νοσοκομείο, ήταν ώρα ανάγκης, ιδίως με το οξυγόνο. Τον μετέφεραν στην Καβάλα, στο διπλανό νοσοκομείο», συμπληρώνει ο πατέρας.

Και οι δύο γονείς είναι εμβολιασμένοι,  ωστόσο ο φόβος για τις παρενέργειες τούς απέτρεψε από το να εμβολιάσουν το παιδί τους.

«Εγώ και η σύζυγός μου είχαμε κάνει το εμβόλιο και τώρα με τρώνε οι τύψεις που δεν το έκανε το παιδί, έπρεπε να το πάρω εγώ από το χέρι και να πάω να το κάνω. Αλλά φοβόταν η σύζυγος τις παρενέργειες, γιατί χτύπησε».


Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ  40χρονη ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια που διανύει τον έκτο μήνα εγκυμοσύνης

 Την ίδια ώρα, μια 40χρονη ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια στη Λάρισα βρίσκεται διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η γυναίκα διανύει τον έκτο μήνα κύησης και από την εξέλιξη της κατάστασής της οι γιατροί θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε καισαρική για να σωθεί το έμβρυο.

Άλλη μια έγκυος θετική στον κορωνοϊό , μια 38χρονη επίσης ανεμβολίαστη, διακομίστηκε από το νοσοκομείο των Γιαννιτσών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
 Η γυναίκα κρίνεται πως είναι σε σοβαρή κατάσταση, έχει χαμηλό κορεσμό όμως δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.


Ευθύνες στο γυναικολόγο επιρρίπτει η μητέρα της 38χρονης εγκύου που κατέληξε

«Πήγαινε στον γυναικολόγο και της έλεγε ”μην κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις”, κόλλησε το κορίτσι μου»,  δήλωσε η μητέρα της 38χρονης που ηττήθηκε από τον κορωνοϊό και έφυγε από τη ζωή ενώ κυοφορούσε. Το βρέφος ήρθε στον κόσμο με καισαρική,  νοσηλεύτηκε για λίγο διάστημα στην Μονάδα Νεογνών και πλέον είναι εντελώς καλά.

Η έγκυος από την Κατερίνη είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό στην 33η εβδομάδα κύησης. Η νεαρή γυναίκα, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τριάντα ολόκληρες ημέρες πάλευε για τη ζωή της, όμως δυστυχώς κατέληξε από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστη.

«Γιατί τι λάθος έγινε; Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου; Πήγαινε στο γυναικολόγο, της έλεγε ”μην το κάνεις, μην το κάνεις, κόλλησε το κορίτσι μου”. Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. ”Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο”. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της», δήλωσε στο Mega η μητέρα της άτυχης 38χρονης.

Εν τω μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  μια κοπέλα 35 ετών που ήταν έγκυος και διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ δεν είχε λάβει καμία δόση εμβολίου. Οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή και το μωρό της γεννήθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: «Πάνω από 400 οργανώσεις στον δρόμο», λέει ο Κουτσούμπας (Photos)

Βόρεια Ελλάδα: Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη – Άρπαξαν bitcoins αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκε η θετικότητα, δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – «Έχουμε αναπνευστήρες, γιατρούς δεν έχουμε», λέει η Γκάγκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08