search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:50
MENU CLOSE

Ξύλο στους πυροσβέστες: Βίντεο-σοκ από σοβαρό τραυματισμό από δακρυγόνο (Videos)

05.11.2021 19:11
mat-pyrosvestes-new

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο από τον σοβαρό τραυματισμό εποχικού πυροσβέστη στο χέρι, από δακρυγόνο των ΜΑΤ, κατά την βίαιη διάλυση της συγκέντρωσης έξω από το κτήριο της Πολιτικής Προστασίας στην Κηφισίας.

Στο βίντεο φαίνεται η παλάμη του πυροσβέστη γεμάτη αίμα αφού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το δακρυγόνο «έσκασε» στο χέρι του.

Ο πυροσβέστης χρειάστηκε να οδηγηθεί στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

«Έσκασε στο χέρι του δακρυγόνο»

Ο Αλέξανδρος Φαραντάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραυματισμού του πυροσβέστη.

Μιλώντας στο newsbomb.gr, ανέφερε:

«Πετούσανε νερό, μετά από το νερό μας πέταξαν δακρυγόνα, ένα από αυτά έσκασε στο χέρι του συναδέλφου, εμένα με χτύπησε στο πόδι. Το χέρι του ήταν πολύ χτυπημένο, το είδα, ήταν γεμάτο αίματα, εκείνη την ώρα υπήρχε μεγάλη ένταση, εμείς τρέχαμε, αυτός ο καημένος ήταν κοντά στους αστυνομικούς. Όταν τραυματίστηκε σήκωσε τα χέρια του. Ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα να προσεγγίσει ασθενοφόρο. Η επίθεση σε βάρος μας ήταν απρόκλητη».

Σπίρτζης: Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν έχει τέλος

«Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και του δογματισμού δεν έχει τέλος», αναφέρει σε δήλωσή του για την επίθεση της αστυνομίας στους εποχικούς πυροσβέστες έξω από το κτήριο της Πολιτικής Προστασίας ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο πυροσβέστη και σε όσους έχουν προβλήματα ακοής μετά από την κατ’ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίθεση των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ στους πυροσβέστες», αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Ήταν αναμενόμενο κάποιος πυροσβέστης να τραυματισθεί. Την ώρα που συζητούσαμε ειρηνικά, με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ έριχναν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πυροσβέστες. Ήταν η επιβράβευση και τα «ειλικρινή» συγχαρητήρια του κ. Μητσοτάκη στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη με τις φωτιές. Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους και του δογματισμού δεν έχει τέλος», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στη συγκέντρωση των Πυροσβεστών: Έπνιξαν με χημικά τους «ήρωες των πυρκαγιών» (Photos/Videos)

Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον Ιρακινό που κατηγορείται ως μέλος του ISIS

Τραγωδία στο Βέλγιο: Σκοτώθηκε 33χρονη από την Κρήτη για μία selfie

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:50