search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Άνοιγμα του ΚΚΕ στο ευρύτερο κοινό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2203
11/11/2021
12.11.2021 07:00
koutsoubas-kke

Άνοιγμα σε ένα ευρύτερο κοινό που παρακολουθεί τη δράση του επιχειρεί το ΚΚΕ και στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στον Περισσό, προκειμένου να παρουσιαστεί το «Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ».

Το κάλεσμα τελεί υπό το γενικότερο σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» και θα το παρουσιάσει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 19.00.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, με τους οποίους το κόμμα συζητά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την οργάνωση του αγώνα και της αντεπίθεσης του λαού.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το ΚΚΕ κάνει μια απεύθυνση για αγωνιστική συμπόρευση, συμπόρευση στο κινηματικό πεδίο δηλαδή, σε έναν κόσμο που δεν είναι μέλος ή οπαδός του κόμματος, ανήκει κατά κανόνα στα λαϊκά στρώματα και τα στρώματα των εργαζομένων, και συμφωνεί με απόψεις και πρωτοβουλίες του σε επιμέρους κρίσιμα ζητήματα ή και μετέχει σε αυτές.

Στις αρχές Οκτώβρη η Κεντρική Επιτροπή είχε δημοσιοποιήσει το πλαίσιο του καλέσματος αυτού (δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου), σηματοδοτώντας την αφετηρία ενός μεγάλου πολιτικού ανοίγματος, το οποίο υλοποιείται μεταξύ άλλων μέσα από ένα πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα παρεμβάσεων του γενικού γραμματέα, από περιοδείες και συσκέψεις μέχρι συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, παρεμβάσεις (π.χ. η παρουσίαση της πρότασης για τη Δημόσια Υγεία και αυτής για την Πολιτική Προστασία).

«Απευθυνόμαστε σ’ όλους και όλες εσάς, τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, που ανησυχείτε, αγανακτείτε και δεν συμβιβάζεστε με τη σημερινή κατάσταση». Έτσι προσδιορίζεται εισαγωγικά στο κάλεσμα το εύρος της απεύθυνσης και προτάσσονται συγκεκριμένοι επιμέρους στόχοι πάλης στο σήμερα, πάνω στους οποίους εκτιμά το κόμμα ότι μπορεί να δομηθεί η συμπόρευση, ανεξαρτήτως αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του κόμματος για τον σοσιαλισμό.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση πάνω στα εξής ζητήματα:

– Την υπεράσπιση του αξιοπρεπούς εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, τη μείωση του χρόνου εργασίας, την κατοχύρωση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη διασφάλιση μόνιμης δουλειάς για όλους, με σταθερό ωράριο, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση των έμμεσων φόρων, την ουσιαστική μείωση της φορολογίας για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους και μετακύλιση των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο.

– Την υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, με μείωση έως και κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων. Να πληρώσει το κεφάλαιο. Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

– Την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και στα μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς, με εξειδικευμένα μέτρα για τον γυναικείο οργανισμό και τη μητρότητα. Για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για διασφάλιση σύγχρονης λαϊκής κατοικίας.

Την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων ενάντια στην κρατική καταστολή και τις απαγορεύσεις, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κατάργηση όλων των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση, το απεργιακό δικαίωμα και τις διαδηλώσεις.

– Την απεμπλοκή της χώρας μας απ’ τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε., το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία. Το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στα σχέδια αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων, στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό «ευρωΝΑΤΟϊκή εποπτεία».

Το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, την Προσχολική και Ειδική Αγωγή, στην ανάπτυξη του ελεύθερου χρόνου και στην πρόσβαση του λαού στον Πολιτισμό με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

-Την εξασφάλιση της κατοικίας με ιδιαίτερη φροντίδα για τα νέα ζευγάρια, την κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την απαγόρευση της διακοπής σε λαϊκές κατοικίες για χρέη σε νερό, ρεύμα και τηλέφωνο.

– Την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων με κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και τη διαγραφή μέρους των χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

– Την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Επίταξη την επόμενη εβδομάδα, αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί (video)

Κορωνοϊός: Σενάρια τρόμου για τους ανεμβολίαστους – Μέχρι πού σκοπεύει να το φτάσει η κυβέρνηση

ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία με υπόγειες εντάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:56