search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:52
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Η βραχεία λίστα υποψηφίων για τη Eurovision

17.11.2021 18:45
eurovision876-new

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα 40 υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε τα πέντε που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.


Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί, με αλφαβητική σειρά, είναι οι Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι καλλιτέχνες δήλωσαν συμμετοχή με δύο ή και τρία τραγούδια.

Η ομογενής Αμάντα- Κλάρα Γεωργιάδη από τη Νορβηγία (το Amanda Tenfjord είναι καλλιτεχνικό και το «επίθετο» είναι η πόλη Tennfjord  όπου γεννήθηκε), μόλις 24 ετών θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Ελλάδας με  ένα δυναμικό μελωδικό κομμάτι που έγραψε η ίδια και εμπνεύστηκε από προσωπικό βίωμα– το χωρισμό της μετά από μια μακροχρόνια σχέση.

Ο 25χρονος Good Job Nicky,  γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη,  διεκδικεί την πρόκρισή του στη διοργάνωση του Τορίνο με  ένα τραγούδι σε στίχους δικούς του και σύνθεση του ίδιου και του αγαπημένου συνεργάτη και φίλου του, νεαρού συνθέτη Ερμή Γεραγίδη. Το ύφος του τραγουδιού, σύμφωνα με κύκλους του OGAE Greece, είναι «στο γνώριμο στυλ του Νικόλα», μια μπαλάντα με στοιχεία soundtrack.

Η Joanna Drigo (Ιωάννα Δριγκοπούλου) είναι μια νεαρή τραγουδοποιός που έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ “Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα”. Ξεκίνησε την καριέρα της όταν την άκουσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας σε μια οντισιόν, στον σταυρό του νότου και την επέλεξε, να τον συνοδέψει στο χειμερινό πρόγραμμά του.

Ο εκ των Koza Mostra Ηλίας Κόζας (με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη εκπροσώπησαν το 2013 την Ελλάδα με το «Alcohol is free» φτάνοντας στην 6η θέση- 4η στο televoting), διεκδικεί για άλλη μια φορά τη συμμετοχή του στη σκηνή της Eurovision. O φάκελος υποψηφιότητας του στην ΕΡΤ  περιλαμβάνει τρία τραγούδια. Τα δύο από αυτά φέρουν στη σύνθεση την υπογραφή του, ενώ το τρίτο έχει γίνει σε συνεργασία με Σουηδούς συνθέτες και παραγωγούς, που έχουν δουλέψει με Κ-pop συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση με ένα δυνατό team από τα καταξιωμένα του χώρου. Το ύφος των τραγουδιών up tempo και βεβαίως χορευτικό!


H Lou is– κατά κόσμο Λουΐζα Σοφιανοπούλου- για περισσότερα από 15 χρόνια κυκλοφορεί στα στούντιο ηχογραφήσεων και στις συναυλίες δουλεύοντας με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας όπως οι Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ζιώγαλας, Σταύρος Λογαρίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, Μανώλης Φάμελλος.

Από την επόμενη εβδομάδα, τα μέλη της επιτροπής θα προγραμματίσουν διαδοχικές συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και την ομάδα τους, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικότερα τις προτάσεις τους. Η τελική επιλογή θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες από επιτροπή της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό επεισόδιο» στα γυρίσματα σειράς του Σκάι

Τηλεθεαση Top 10 16/11/2021: Μία σου και μία μου το πάνε οι «Η γη της ελιάς» και «Σασμός» στην πρώτη θέση

Το Netflix εφαρμόζει νέα μέθοδο τηλεθέασης στο περιεχόμενο του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:52