search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:32
MENU CLOSE

Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Καλλιτεχνικό δρώμενο στα καντούνια της Κέρκυρας από το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης (video)

25.11.2021 16:04
zalogo098-new

Το αποτύπωμα των 13 γυναικών που έπεσαν θύματα βίας από τους συζυγοκτόνους συντρόφους τους άφησαν στους δρόμους της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, μέλη της ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Το δρώμενο έγινε το μεσημέρι, ενώ συμμετείχαν ενδεικτικά δεκατρείς ερασιτέχνες ηθοποιοί, όσες και οι δολοφονημένες γυναίκες στη χώρα μας το τελευταίο έτος, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

Παράλληλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα απαγγέλλονται και μεταδίδονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κέρκυρας 13 κείμενα της συγγραφέως Λιάνας Τσιρίδου, τα οποία μιλούν για τη βία που δέχονται οι γυναίκες από τους συντρόφους τους και τη στάση της οικογένειας και της κοινωνίας.

«Η σημασία της πρόληψης αναδεικνύεται πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά» ανέφερε μεταξύ άλλων η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Βαρβάρα Δούκα, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων.

Την ίδια ώρα, για την υποστήριξη των προγραμμάτων πρόληψης, των δομών προστασίας και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας και ευρύτερα των δομών ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, που χρειάζεται να ενταθεί, όπως και την ανάληψη προσωπικής και συλλογικής ευθύνης από όλους για την ανάπτυξη ισότιμων και λειτουργικών σχέσεων μίλησε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου του Πρόληψης Νομού Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος», ψυχίατρος Αννέτα Τσελέντη.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αυξάνεται πάλι το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη

Απίστευτο σκηνικό στη Νάουσα: Δάγκωσε ιδιοκτήτη καφετέριας επειδή του ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού (Video)

Κορωνοϊός: Ναι από τον ΕΜΑ στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42