search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας προς όφελος όλων των πολιτών

10.12.2021 07:00
fotilas_new

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει πως το δημόσιο συμφέρον μπορεί να εξυπηρετηθεί εξίσου καλά τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Και αυτό το απέδειξε κατά κύριο λόγο η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας.

Διότι η πανδημία Covid-19 κατέδειξε την ανάγκη σύμπραξης του δημοσίου με τους ιδιώτες γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου το σύστημα Υγείας μας να λειτουργήσει ενιαία και οργανωμένα και να σταθεί όρθιο μέσα σε αυτή την δύσκολη και πρωτόγνωρη υγειονομική συγκυρία. Άλλωστε οι όποιες διαφωνίες στο θέμα της συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία είναι απότοκος της μικροπολιτικής και των ιδεοληψιών της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε ως βασική της προτεραιότητα την διασφάλιση της δημόσιας υγεία και δεν επέτρεψε σε αυτού του είδους τις ιδεοληψίες να επισκιάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Διότι το κράτος έχει την υποχρέωση να παρέχει ποιοτική δωρεάν περίθαλψη και για τον σκοπό αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντική και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Εξάλλου ο ιδιωτικός τομέας διέθεσε εξαρχής και εξακολουθεί να διαθέτει ολόκληρες δομές για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας. Πολλοί μάλιστα ιδιώτες γιατροί στηρίζουν το σύστημα υγείας της χώρας εθελοντικά.

Σε όλη τη διάρκεια του υγειονομικού πολέμου τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και «έχουν πέσει» σύσσωμοι στη μάχη κατά της πανδημίας Covid-19. Οι δυο τομείς, δημόσιος και ιδιωτικός, δεν είναι ανταγωνιστές στον χώρο της υγείας, αλλά συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Εμείς το αντιλαμβανόμαστε αυτό και για τον λόγο αυτό συμβάλλουμε στην προσπάθεια σύμπραξής τους προς όφελος όλων!

Αυτή η σχέση συνεργασίας η οποία ξεκίνησε λόγω της πανδημίας θα συνεχιστεί και στη μετά Covid εποχή με πολλαπλά οφέλη. Γιατί εμείς τις πιστεύουμε αυτές τις σχέσεις και δεν τις κάνουμε εξ ανάγκης. Ας μην ξεχνάμε ότι στο δημόσιο σύστημα υγείας σημασία δεν έχει ποιος παρέχει την υγειονομική περίθαλψη αλλά ποιος την λαμβάνει και σε αυτό το μοντέλο χωράνε όλοι ανεξαιρέτως. Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση μας έχει σχέδιο, το οποίο εφαρμόζει μέρα με τη μέρα συνεχίζοντας δυναμικά να θωρακίζει το ΕΣΥ και ενισχύοντας συγχρόνως την μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

Διαβάστε επίσης:
Η επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στο επίκεντρο η πολιτική

Όταν δεν είμαστε περήφανοι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:35