search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Τα κανάλια στον αστερισμό του «streaming» – Μάχη κυριαρχίας στο (αναπόφευκτο) «υβριδικό» τους μέλλον

16.12.2021 07:00
tileorasi_new

«Φωτιά» έχει πάρει τον τελευταίο καιρό ο ανταγωνισμός των τηλεοπτικών καναλιών, συνδρομητικών και μη, στο ψηφιακό πεδίο αποδεικνύοντας ότι το υβριδικό… μέλλον της τηλεόρασης είναι ήδη εδώ.

Με εργαλείο τις smart τηλεοράσεις που πλέον έχουν κατακλύσει την αγορά, αλλά και τα κινητά ή τα tablet, τα κανάλια δημιουργούν το ένα μετά το άλλο τις ψηφιακές τους πλατφόρμες ώστε οι τηλεθεατές να έχουν τη δυνατότητα εκτός από το ζωντανό πρόγραμμα, να παρακολουθούν σε ώρα που αυτοί επιλέγουν ταινίες, παλιές σειρές, εκπομπές, στιγμιότυπα αγώνων που έχουν χάσει και πολλά άλλα.

Με όπλα την εξατομίκευση του προγράμματος και την ποικιλία των επιλογών η υβριδική τηλεόραση αποκτά το προβάδισμα έναντι της παραδοσιακής TV και φυσικά όλα τα κανάλια προσπαθούν να παρουσιάσουν την καλύτερη δυνατή πρόταση τους.

Έχοντας λοιπόν κάποιος μία smart tv μπορεί την ώρα που παρακολουθεί το αγαπημένο του κανάλι απλά πατώντας το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ να «περάσει» στον υβριδικό κόσμο της τηλεόρασης και να απολαμβάνει όλες τις έξτρα υπηρεσίες ανά πάσα στιγμή.

Τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην streaming τηλεόραση «υπέγραψαν» η Nova με τη δημιουργία της πλατφόρμας ΕΟΝ, αλλά και το Μεγάλο Κανάλι με το λανσάρισμα του Mega Play.

Δυναμική παρουσία στον τομέα έχει ήδη η Cosmote TV που προσφέρει της δική της streaming υπηρεσία με μεγάλη επιτυχία ενώ σε σημαντική αναβάθμιση της ψηφιακής της εφαρμογής Ertflix προχώρησε και η ΕΡΤ.

Επίσης σημαντική παρουσία έχει η Wind με την Wind Vision να κλείνει ήδη τρία χρόνια και να εξελίσσεται συνεχώς σε υπηρεσίες και περιεχόμενο

Το OPEN έχει εισέλθει και αυτό εδώ και αρκετό καιρό στη νέα εποχή της υβριδικής τηλεόρασης δημιουργώντας δική του πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορείτε να απολαύσετε όλο το περιεχόμενο του καναλιού όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Μένει ο ΑΝΤ1 που όπως είναι φυσικό δεν έχει καθίσει με «σταυρωμένα τα χέρια» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ κοντά στο να παρουσιάσει την δική του πλατφόρμα που θα ονομάζεται ΑΝΤ1+ ή ΑΝΤ1 Next, αλλά διάφορα τεχνικής φύσεως ζητήματα δεν έχουν επιτρέψει ακόμα να βγει αυτή η νέα προσπάθεια στον «αέρα».

Πηγή: Pixabay

EON TV- Nova: Η πλατφόρμα που κάνει τον καναπέ αγαπημένη… συνήθεια

Με πάνω από 3.000 live αγώνες, περισσότερες από 2.300 ταινίες και επεισόδια σειρών και τη μεγαλύτερη ποικιλία σε παιδικά προγράμματα, η νέα πλατφόρμα EON από τη Nova έχει κάτι για όλους.

Όλοι ζητούν από την τηλεόραση εξατομίκευση και ποικιλία. Μετά από μια απαιτητική μέρα ή εβδομάδα, ο καναπές γίνεται μια ιερή γωνιά του σπιτιού, στην οποία θέλουμε να χαλαρώσουμε και να παρακολουθήσουμε στην οθόνη κάτι πραγματικά απολαυστικό, τη στιγμή που το θέλουμε.

Η νέα πλατφόρμα ΕΟΝ της Nova κάνει τη διαφορά στη συνδρομητική τηλεόραση, προσφέροντας ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, με μεγάλη ευελιξία στις δυνατότητες παρακολούθησης. Με τους δύο βασικούς πυλώνες του περιεχομένου της τα αθλητικά και την ψυχαγωγία, η ΕΟΝ προσφέρει χιλιάδες τίτλους, ανάμεσα στους οποίους κάθε τηλεθεατής θα βρει κάτι στα μέτρα του, για να το παρακολουθήσει στην τηλεόραση, το laptop, το tablet, ακόμα και το κινητό του.

Τα κανάλια Novasport είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Nova, προσφέροντας περισσότερους από 3.000 live αγώνες, από κορυφαίες διοργανώσεις και τουρνουά εντός και εκτός συνόρων.

COSMOTE TV: Η streaming υπηρεσία της κερδίζει το κοινό

Μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας, τα νοικοκυριά που έχουν πρόσβαση στη streaming υπηρεσία της COSMOTE TV έχουν ξεπεράσει πλέον τις 300 χιλιάδες. Διαθέτοντας καινοτόμα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, συνδυαστικά με το ολοκληρωμένο και ποιοτικό τηλεοπτικό περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος (αθλητικά, κινηματογραφικά, ντοκιμαντέρ), η COSMOTE TV αποτελεί σήμερα την κορυφαία ελληνική streaming υπηρεσία.

Οι χρήστες της streaming υπηρεσίας της COSMOTE TV έχουν στη διάθεσή τους 86 κανάλια, 17 από τα οποία παραγωγής COSMOTE TV (SPORT, CINEMA & HISTORY) και on demand καταλόγους (π.χ COSMOTE TV Plus), ενώ προσωποποιημένες προτάσεις προκύπτουν μέσα από το premium περιεχόμενο της COSMOTE TV σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος (ταινίες/σειρές, αθλητικά, ντοκιμαντέρ) σε κάθε χρήστη με τη βοήθεια ΑΙ (Artificial Intelligence).

WIND VISION: Εξελίσσεται με νέο περιεχόμενο και νέες δυνατότητες

Με την επέτειο τριών ετών από την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας, η WIND VISION «ανανεώνεται» προσδίδοντας ακόμα περισσότερη αξία στους συνδρομητές της, με απόλυτη συνέπεια στην αρχική δέσμευση της WIND: να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση οικιακής ψυχαγωγίας για κάθε σπίτι, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Παράλληλα η WIND VISION εξελίσσεται συνεχώς τεχνολογικά για να παρέχει μια μοναδική εμπειρία περιεχομένου βασισμένη στην ευκολία και την ευελιξία. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του λογισμικού των αποκωδικοποιητών όλων των συνδρομητών σε νεότερη έκδοση του Android TV, αναβαθμίζοντας σημαντικά τον τρόπο πλοήγησης και αναζήτησης εφαρμογών που διατίθενται στο Google Store. Επίσης, σε συνέχεια της δυνατότητας πρόσβασης από υπολογιστές μέσω του www.windvision.gr, αλλά και την προσθήκη της λειτουργικότητας Chromecast μέσα από την εφαρμογή WIND VISION για smartphone & tablet, το αμέσως επόμενο διάστημα η υπηρεσία εμπλουτίζεται με περισσότερες δυνατότητες, όπως η δημιουργία εξατομικευμένων λιστών με κανάλια, o προγραμματισμός «Υπενθύμισης» για την έναρξη προβολής επιλεγμένων προγραμμάτων, καθώς και η αναβάθμιση του My Library (με τις εγγραφές προγραμμάτων του κάθε συνδρομητή), στο οποίο θα προστεθεί η δυνατότητα συνέχισης της παρακολούθησης του εγγεγραμμένου περιεχομένου από μια διακριτή ενότητα, για μεγαλύτερη ευκολία.

Mega Play: Eμπειρία τηλεθέασης από την σύγχρονη υβριδική πλατφόρμα

Το Mega Play δίνει στον τηλεθεατή, οποιαδήποτε ώρα το επιθυμεί, δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα επεισόδια των αγαπημένων σειρών του Mega, σε εκπομπές και αποσπάσματα από το ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού, καθώς και σε αγώνες και στιγμιότυπα από το UEFA Champions League.

Εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής σεζόν του Mega, ο τηλεθεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στο Mega Play κλασικές αγαπημένες σειρές από την αξεπέραστη ταινιοθήκη του σταθμού, που θα ανανεώνονται τακτικά, το live streaming του One Channel, καθώς και να ακούσει τον ραδιοφωνικό σταθμό My Radio 104,6.

Για να απολαύσει ο τηλεθεατής το Mega Play, τη νέα υβριδική πλατφόρμα του Mega, το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτει έξυπνη τηλεόραση (smart TV) συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, και να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Μέσα από ένα φιλικό για τον χρήστη περιβάλλον, εξαιρετικά εύκολο στην πλοήγηση, ο τηλεθεατής αποκτά πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία, που ανταποκρίνεται σε κάθε προτίμηση.

Ertflix: Νέο Design για την streaming πλατφόρμα της ΕΡΤ

Με νέο, πιο “ώριμο” σχεδιασμό παρέχεται στο κοινό πλέον το Ertflix. Η ελληνική, δωρεάν πλατφμόρμα streaming της κρατικής τηλεόρασης άφησε πίσω της το παλιό πρόχειρο και άβολο design για χάρη ενός πιο εύχρηστου και παρεμφερούς σε μεγαλύτερες πλατφόρμες σχεδιασμού. Έχοντας κερδίσει πλέον το ελληνικό κοινό, φαίνεται να κινείται πλέον πιο αποφασιστικά προς το μέλλον. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο update της πλαταφόρμας από το λανσάρισμα της. Με ποιοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ από την παγκόσμια αλλά και την ελληνική ταινιοθήκη, η ελληνική αυτή πλατφόρμα έχει καταφέρει κάτι που φάνταζε απίθανο πριν από μερικά χρόνια. Έφερε κάτι νέο στην ελληνική κρατική τηλεόραση.

Απέκτησε έναν διαδικτυακό χώρο που δεν είναι απλώς χώρος αποθήκευσης του τηλεοπτικού περιεχομένου. Είναι μία σύγχρονη πλατφόρμα streaming όπου τηλεόραση και διαδίκτυο συνυπάρχουν, καλύπτοντας το ένα τις αδυναμίες του άλλου. Πλέον ο τηλεθεατής δεν περιορίζεται από τα χρονικά περιθώρια της τηλεόρασης, ενώ καταναλώνει παράλληλα επιπλέον περιεχόμενο σε κάθε συσκευή. Έχοντας πλέον ξεπεράσει τον ένα χρόνο λειτουργίας, ας κάνουμε έναν απολογισμό της πορείας του Ertflix στον ανταγωνιστικό χώρο του streaming.

ΟPEN TV: Όλο το περιεχόμενο μέσω της υβριδικής πλατφόρμας

Στη νέα εποχή της υβριδικής τηλεόρασης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό το OPEN TV, δημιουργώντας δική του πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορείτε να απολαύσετε όλο το περιεχόμενο του καναλιού όποτε εσείς το επιθυμείτε, αρκεί να διαθέτετε smart TV, συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Οι κάτοχοι SMART TV μπορούν να εισέλθουν στη νέα υπηρεσία του Ανοιχτού Καναλιού, πατώντας το κόκκινο κουμπί στο χειριστήριο της τηλεόρασης. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο τηλεθεατής αποκτά πρόσβαση σε όλες τις αγαπημένες του εκπομπές οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσει εκείνος

Το πάτημα ενός κουμπιού είναι αρκετό για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του Open, με περισσότερα από 20.000 videos που είναι διαθέσιμα αμέσως μετά την πρώτη προβολή τους.

Τα περισσότερα προγράμματα το.υ OPEN είναι διαθέσιμα αμέσως μετά την προβολή τους στην τηλεόραση. Επίσης το OPEN έχει παραμετροποιήσει τις εκπομπές και έχει δημιουργήσει αποσπάσματα από όλες τις εκπομπές ώστε ο θεατής να βρεί άμεσα το video που τον ενδιαφέρει περισσότερο.

Η υβριδική πλατφόρμα του Open παρέχει επίσης πρόσβαση στο πρόγραμμα τοπικών τηλεοπτικών σταθμών έτσι «αποκτούν» πανελλαδική εμβέλεια.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σπάστε τη σιωπή, μιλήστε, λέει η 30χρονη που τον κατήγγειλε (Video)

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021

Ράδιο Αρβύλα: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», Αντώνη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28