search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:30
MENU CLOSE

Επιστροφή των φασιστών από την πίσω πόρτα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2208
16/12/2021
18.12.2021 07:00
arnhtew_new

Η δράση των αντιεμβολιαστικών οργανώσεων με την ονομασία «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και «Έλληνες Αυτόχθονες» έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο ακροδεξιό μόρφωμα.

Οι φωτογραφίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας με ένστολους πολίτες να κρατούν όπλα παρέπεμπαν σε εικόνες από το παρελθόν, οι οποίες έχουν να κάνουν με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Μόνο που, απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι επιτήδειοι επικαλούμενοι τη νομιμότητα παρασύρουν αφελείς και φοβισμένους πολίτες σε ακραίες εκδηλώσεις στο όνομα της μη τήρησης του συντάγματος από το κράτος και όσους εφαρμόζουν τους νόμους.

Το περιστατικό που συνέβη στην Πιερία με τον γυμνασιάρχη, τον οποίο απήγαγαν τα μέλη των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» και τον πήγαν στην αστυνομία – επειδή τηρούσε τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα στο σχολείο –, δείχνει ότι πλέον όσοι βρίσκονται πίσω από το εν λόγω εγχείρημα έχουν αποφασίσει να τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα στο όνομα της νομιμότητας.

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης και η προφυλάκιση τριών μελών της οργάνωσης «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» προφανώς στέλνει ένα μήνυμα στους ιδρυτές της ομάδας αυτής ότι η πολιτεία δεν αστειεύεται και ότι δεν σκοπεύει να επιτρέψει τη δράση τέτοιων ομάδων στο όνομα του συντάγματος.

Κυρίως στη βόρεια Ελλάδα

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ζέστανε το αυγό του φιδιού, αφού με τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών υπέθαλψε ακροδεξιούς θυλάκους που σήμερα εμφανίζονται να βρίσκονται πίσω από τις οργανωμένες ομάδες των αντιεμβολιαστών.

Από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περνάει μάλιστα απαρατήρητο το γεγονός ότι οι οργανώσεις αυτές δραστηριοποιούνται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ενώ τα όσα αναφέρονται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από μέλη αυτών των οργανώσεων παραπέμπουν στην ακροδεξιά ρητορική που χρησιμοποιούσαν τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στη σελίδα τους εμφανίζονται να έχουν υιοθετήσει την ίδια λογική με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή όταν στα πρώτα της βήματα επιχειρούσε να προσεγγίσει τους πολίτες υποσχόμενη βοήθεια στο σπίτι.

Δημόσιες οδηγίες για δράση

Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα που χρησιμοποιούν για να κινητοποιήσουν τους οπαδούς τους αναφέρεται:
«Το να δράσεις κι εσύ είναι απλό. Επικοινωνείς με κάποιον από τους Θεματοφύλακες της περιοχής σου και πηγαίνεις, μετά από την καθοδήγηση του Θεματοφύλακα, στο αστυνομικό τμήμα που ανήκεις για να καταθέσεις την αναφορά – καταγγελία – μήνυση εναντίον όλων αυτών που έχουν συμβάλει εδώ και δεκαετίες στο ξεπούλημα του Έθνους και την κατάλυση του Συντάγματος, και παρανομούν ασυστόλως εναντίον των πολιτών του Έθνους.

Όλοι οι επίορκοι πολιτικοί και μέλη του συστήματος από το 2011 έχουν διαπράξει το κακούργημα της Εσχάτης Προδοσίας, έχοντας διαμελίσει και ξεπουλήσει την κυριαρχία της χώρας σε ξένα εδάφη».

Στην ίδια ιστοσελίδα μέσα από τις απόψεις που εκφράζουν τα μέλη της αμφισβητούνται ευθέως το πολιτικό σύστημα και η κοινοβουλευτική δημοκρατία.

«Δεν θεωρώ ότι οι θεσμοί με αντιπροσωπεύουν πια, οπότε παίρνω την πρωτοβουλία να “ανακαλέσω” τους αντιπροσώπους μου. Για τη θεωρία της ανάκλησης των αιρετών αντιπροσώπων έχουν γράψει κατά καιρούς οι κορυφαίοι διανοητές του πλανήτη, μόνο που φυσικά δεν εννοούσαν μία βίαιη ανάκληση που γίνεται χωρίς όρους, αρχές και θεσμοθετημένους από πριν κανόνες» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στελέχη του Κοινοβουλίου επισημαίνουν πάντως ότι η λογική πως οι άνθρωποι που μετέχουν σε αυτές τις ομάδες είναι γραφικοί και ψεκασμένοι θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς στην πραγματικότητα αυτός ο χαρακτηρισμός τούς απαλλάσσει από τις σοβαρές ευθύνες που έχουν και τους διευκολύνει να παραβιάζουν τον νόμο στο όνομα της νομιμότητας.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επικαλούνται το άρθρο 120 παράγραφος 4 του ελληνικού συντάγματος για να προβούν σε πράξεις βιαιοπραγίας. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι «η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Κοινώς οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και οι «Έλληνες Αυτόχθονες» θεωρούν ότι με τα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς της πανδημίας καταλύεται με τη βία το σύνταγμα και ως εκ τούτου πρέπει να παρέμβουν ως Έλληνες πατριώτες.

Η σύνδεσή τους με τη Χρυσή Αυγή γίνεται καθώς η ρητορική, ο οπλισμός, η εμφάνιση, τα συνθήματα και ο τρόπος δράσης των οργανώσεων αυτών θυμίζει το ακροδεξιό μόρφωμα την περίοδο που μεσουρανούσε.

Ακόμα επισημαίνεται ότι κάποιοι από τους «Θεματοφύλακες» και τους «Αυτόχθονες Έλληνες» έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος υποσχόταν απαλλαγές από δυσβάσταχτα χρέη με κεφάλαια που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν πουθενά.

Διαβάστε επίσης

Η μετάλλαξη Όμικρον πλήττει αγρίως τη δημοτικότητα Τζόνσον

ΚΙΝΑΛ: Προοδευτική πολιτική; Απόδειξη

Τουρκικός καημός για τα νησιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:27