search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 05:26
MENU CLOSE

Γκάγκα: Kανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid – «Οι εργαστηριακοί ιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά» (Video)

31.12.2021 12:17
Mina-gkagka-new

Διευκρινίσεις ως προς τις χθεσινές της δηλώσεις έδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφορικά με τη διενέργεια μοριακού τεστ (PCR) μετά από θετικό rapid test.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, οι ανεμβολίαστοι και μόνο – όχι οι εμβολιασμένοι – είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης.

«Το νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται… Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σημειώνεται πως μέσα στη μέρα, αναμένεται και η αντίστοιχη υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι με θετικό rapid τεστ μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά, για εμβολιασμένα άτομα.

Αναφορικά με τις συστάσεις του υπ. Υγείας για προστασία από την διασπορά του κορωνοϊού, η κ. Γκάγκα ζήτησε μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες, προτρέποντας τους πολίτες που κάνουν rapid να κάνουν test πριν φάνε με τους δικούς τους. Όπως σημείωσε, οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν τη διάρκεια των μέτρων θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση (δηλαδή οι εισαγωγές) στα νοσοκομεία. «Όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάγκα, εκτιμώντας ότι τα σημερινά κρούσματα θα κινηθούν περίπου στα χθεσινά επίπεδα.

«H μάσκα και η φροντίδα προς τους γύρω μας είναι οι καλύτεροί μας σύμμαχοι», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.  Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που αρρωσταίνει κάποιος ακόμα και μονοκλωνικά να πάρει (που χορηγούνται μόνο σε ήπια νόσο) δεν εγγυάται κανείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, άρα το καλύτερο είναι η πρόληψη.

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων σε 10 μέρες, σημείωσε ότι «πρέπει να παρακολουθήσουμε την πορεία των κρουσμάτων και ανάλογα να δράσουμε».

Διαβάστε επίσης

Ποιες υπηρεσίες του κράτους κινδυνεύουν εξ αιτίας της μετάλλαξης Όμικρον – Τι φοβούνται στην κυβέρνηση

Κορωνοϊός: Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών

Τούρκος ΥΠΕΣ: «Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02