search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 14:33
MENU CLOSE

Καθημερινή: Πιο ορθόδοξοι από την Ιερά Σύνοδο οι πολιτικοί ποιμένες

05.01.2022 20:40
kosmas09-new

Ο Σπήλιος Λιβανός, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης –και τρίτος κατά σειρά εκλογής βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας–, αποχαιρέτισε τον μητροπολίτη Κοσμά ως «εξαιρετικό ποιμενάρχη και θρησκευτικό πατέρα του λαού».

Σε λυρική άμιλλα, όπως γράφει ο Στέντωρ στην Καθημερινή, “ο Κώστας Καραγκούνης, πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Ν.Δ. στον ίδιο νομό, αναγνώρισε τον «πατέρα μας» που «ταξίδευσε τη θάλασσα της αρχιερατικής του διακονίας με πυξίδα και όχι με ανεμοδείκτες». 

Από τα σχοινοτενή εγκώμια διέφυγε το όψιμο κήρυγμα του κεκοιμημένου, που καλούσε τους πιστούς να μπουν στον ναό χωρίς μάσκες, επειδή εντός ναού «δεν σε αφήνει ο Θεός να μολυνθείς». Διέφυγε επίσης ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τον είχε κρίνει ελεγκτέο για «καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής», «θεολογική πλάνη», «ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας». Οι πολιτικοί ποιμένες είναι, φαίνεται, πιο ορθόδοξοι από την Ιερά Σύνοδο”.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Το άνοιγμα των σχολείων, όπως ακριβώς έκλεισαν, συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας

Γεωργιάδης για PCR: Πολύ λογική και δίκαιη τιμή τα 47 ευρώ (video)

Κόντρα Τσίπρα – Οικονόμου για το άνοιγμα των σχολείων και την ταινία του Netflix «Don’t look up»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 14:33