search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:34
MENU CLOSE

Σταφιδόψωμο φόρμας με κανέλα

08.01.2022 07:00
sintagi76-new

Πεντανόστιμο και ζουμερό ψωμί με σταφίδες και κανέλα, ιδανικό για σνακ, για το γραφείο ή το σχολείο. Δοκιμάστε το σκέτο κομμένο σε φέτες , ελαφρά φρυγανισμένες στην τοστιέρα ή ακόμα και με ένα ελαφρύ γλάσο ή επικάλυψη βουτυρόκρεμας.

Υλικά για τη συνταγή

1 ½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (45ο C)

14 γραμμάρια ξηρή μαγιά στιγμής (3 κουταλάκια του γλυκού)

3 αυγά

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι σταφίδες

8 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση

2 κουταλιές της σούπας γάλα

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Αρχικά ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να βράσει και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε ένα μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήστε την σκεπασμένη για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και τις σταφίδες. Ανακατέψτε και ρίξτε σταδιακά το χλιαρό γάλα μαζί με το αλεύρι, σε τμήματα μέχρι να έχετε μια σφικτή ζύμη. Ζυμώστε την για λίγα λεπτά σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, βάλτε την σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφήστε την να φουσκώσει σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί. Μόλις είναι έτοιμη, σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και βρέξτε την επιφάνεια με τις 2 κουταλιές γάλα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίστε από πάνω τη βρεγμένη ζύμη. Τυλίξτε την σε σφικτό ρολό και τοποθετήστε την σε ταψί , κόψτε σε 3 καρβέλια και βάλτε τα σε λαδωμένες φόρμες του κέικ. Λαδώστε τα ή βουτυρώστε τα ελαφρά από πάνω και αφήστε τα να φουσκώσουν ξανά για 1 ώρα. Ψήστε στους 170ο C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα καρβέλια και όταν τα χτυπάτε να ακούγεται ένας κούφιος ήχος. Αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο με μπαχαρικά και θρακιώτικο κουσκούσι

Αφράτες τηγανίτες με γιαούρτι, λεμόνι και παπαρουνόσπορους

Μαρμαρίτες, οι πιτούλες των Φώτων για τους καλικάντζαρους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31