search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 11:35
MENU CLOSE

Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από Ιανουάριο ως το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2.211
05/01/2022
08.01.2022 07:00
Liriki-235-new

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, παρά το γεγονός ότι η πανδημία έχει ξανά φουντώσει, φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο δεύτερο μισό της σεζόν ένα σημαντικό πρόγραμμα με νέες πολυαναμενόμενες παραγωγές.

Κατ’ επέκταση, η αίθουσα Σταύρος Νιάρχος θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τον «Οθέλλο» του Βέρντι σε σκηνοθεσία Μπομπ Ουίλσον, την ταινία «Βληχή» του Γιώργου Λάνθιμου, την ανάθεση της ΕΛΣ στον Τούρκο συνθέτη Καμράν Ιντζέ για το ορατόριο «Jus soli» στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από το 1821, τη νέα παραγωγή του «Ριγκολέτου» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κ.ά.

Αλλά ας δούμε το πρόγραμμα αναλυτικά:

Η όπερα «Ουμπέρτο Τζορντάνο» του Αντρέα Σενιέ θα ανοίξει τις εκδηλώσεις στις 20, 23, 26, 29 Ιανουαρίου και 3, 6, 10, 13 Φεβρουαρίου. Μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία Νίκος Πετρόπουλος.

– Με τίτλο «1821, Ελληνική Επανάσταση και μελοποιημένη ποίηση» θα πραγματοποιηθεί, στις 22 Ιανουαρίου, η συνεργασία της ΕΛΣ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Μουσική διεύθυνση Νίκος Βασιλείου.

Ο «Οθέλλος» του Τζουζέππε Βέρντι θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Μπομπ Ουίλσον και μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη στις 20, 23, 27 Φεβρουαρίου και 2, 6 Μαρτίου. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν, στην οποία ο διάσημος δημιουργός, μέσα στον μινιμαλιστικό σκηνικό του κόσμο, δίνει τον πρώτο λόγο στη μουσική. Τον επώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο διάσημος Αλεξάντρς Αντονένκο.

Τα «Τραγούδια του Αγώνα» του Μίκη Θεοδωράκη θα ακουστούν στις 4 και 5 Μαρτίου.

– Ο Τούρκος συνθέτης Καμράν Ιντζέ και η ομάδα του θα μας μυήσουν στις 13 Μαρτίου στο ορατόριο «Jus soli», που επιχειρεί να μιλήσει για την Ελληνική Επανάσταση από την πλευρά των ηττημένων. Λιμπρέτο Ιζεντίν Τσαλισλάρ και μουσική διεύθυνση Μίλτος Λογιάδης.

«Φάουστ» του Σαρλ Γκουνό στις 6, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 17 Απριλίου. Μουσική διεύθυνση Πιερ Ντυμουσσώ. Σκηνοθεσία Ρενάτο Τζανέλλα.

– Στις 6, 7, 8 Μαΐου θα παρακολουθήσουμε την ταινία «Βληχή» του Γιώργου Λάνθιμου με τη συνοδεία μουσικών συνόλων. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Έμμα Στόουν και Νταμιάν Μποννάρ.

– Το τρίπτυχο χορού «3 Rooms» σε χορογραφίες Κωνσταντίνου Ρήγου, Γίρζι Κύλιαν και Οχάντ Ναχαρίν θα πραγματοποιηθεί στις 18, 20, 21, 22, 25 Μαΐου.

Ο «Ριγολέττος» του Τζουζέππε Βέρντι σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 2, 5, 8, 11 Ιουνίου. Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός. Χορογραφία – κινησιολογία Πατρίσια Απέργη. Σκηνικά Εύα Μανιδάκη. Κοστούμια Αλαν Χράνιτελ.

– Τη νέα όπερα του Άγγελου Τριανταφύλλου «Μέσα Χώρα», που πραγματεύεται τη μοναξιά της τρίτης ηλικίας, θα δούμε στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 8, 10, 12, 13 Ιουλίου. Σκηνοθεσία Νίκος Καραθάνος. Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης.

– Στις 17 Ιουλίου θα παρακολουθήσουμε την ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ.

Η «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι, τέλος, θα ολοκληρώσει τον κύκλο των παραστάσεων της ΕΛΣ. Θα τη σκηνοθετήσει στο Ηρώδειο ο Ούγκο ντε Άνα στις 28, 29, 30, 31 Ιουλίου. Μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν.

Διαβάστε επίσης:

Το χειρότερο σενάριο: Πολλαπλές δυσχέρειες για την κυβέρνηση εξαιτίας του ιδιότυπου lockdown

Ποιο είναι τ΄ όνειρο και ποια η πραγματικότητα;

Πετώντας λάσπη στο παρελθόν για να λερωθεί το μέλλον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 11:35