search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:50
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μηνύσεις οδηγών κατά της Αττικής Οδού – Τι διεκδικούν

25.01.2022 22:25
xionia_elpis_kakokairia_new

Εμφραγματίας χωρίς φάρμακα, ασθενής στο χιόνι και επαγγελματίας οδηγός που βρήκε σπασμένη την νταλίκα του προχωρούν σε μηνύσεις και διεκδικούν μεγαλύτερες αποζημιώσεις

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν πλέον οι αγωγές κατά της Αττικής Οδού μετά το φιάσκο της χθεσινής νύχτας κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στο χιονισμένο αυτοκινητόδρομο.

Τα 2.000 ευρώ αποζημίωση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά απο συνεννόηση με την εταιρεία φαίνεται πως δεν συγκίνησαν τους παθόντες. Ηδη αρκετοί οδηγοί έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους προκειμένου να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Αττικής Οδού για τη ζημία που υπέστησαν, διεκδικώντας μεγαλύτερες αποζημιώσεις.

Έμφραγμα μέσα στο ταξί

Ενας 62χρονος παραλίγο να αφήσει την τελευταία του πνοή στο χιόνι καθώς υπέστη έμφραγμα μέσα στο ταξί που τον μετέφερε στην Αττική Οδό. Ο άτυχος άνδρας το πρωί της Δευτέρας είχε πάρει ταξί για να πάει στη δουλειά του καθώς δεν οδηγούσε εξαιτίας μιας επέμβασης που είχε κάνει στην καρδιά πριν από ενάμιση μήνα.

Γύρω στις 11, το ταξί εγκλωβίστηκε στην ουρά χιλιομέτρων που είχε σχηματιστεί στην Αττική Οδό στο ύψος της Παλλήνης. Οι ώρες περνούσαν και όπως περιγράφει ο ταξιτζής που τον μετέφερε, ο 62χρονος άρχισε να «μπλαβίζει» από το κρύο και να νιώθει μια δυσφορία. Ο οδηγός προσπαθούσε να κρατήσει το αυτοκίνητο ανοιχτό ώστε να έχει θέρμανση την ώρα που τα καύσιμα τελείωναν.

Για κακή του τύχη, ο 62χρονος δεν είχε μαζί του τα φάρμακα που παίρνει μετά το χειρουργείο ενώ όπως καταγγέλλει ο ίδιος δεν βρέθηκε κανείς να του φέρει ένα μπουκάλι νερό. Οι ώρες περνούσαν και γύρω στις 5 το απόγευμα ο οδηγός του ταξί τον βοήθησε να βγει από το όχημα και ξεκίνησαν να περπατάνε μέσα στη χιονιοθύελλα μέχρι την πλησιέστερη έξοδο. Μέχρι εκείνη την ώρα το ταξίμετρο είχε γράψει 350 ευρώ κούρσα.

Λίγο μετά τις 8, ο 62χρονος με τη βοήθεια του στρατού και των διασωστών της Πολίτικης Προστασίας μπήκε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Γύρω στις 11 και μετά από μια περιπέτεια 20 ωρών διεκομίσθη τελικά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με συμπτώματα εμφράγματος.

Πλιάτσικο στα εγκλωβισμένα οχήματα

Ενας άλλος οδηγός που καταθέτει μήνυση σε βάρος της Αττικής Οδού βρήκε σπασμένο το φορτηγό που οδηγούσε και εγκατέλειψε μετά την πολύωρη αναμονή. Πρόκειται για έναν επαγγελματία οδηγό ο οποίος κινούταν χθες το πρωί με την νταλίκα του στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας, ο οδηγός κόλλησε πίσω από τα αυτοκίνητα που είχαν μείνει χωρίς αλυσίδες και περίμενε μέχρι να ανοίξει ο δρόμος.

Μετά από 10 ώρες στην παγωμένη καμπίνα της νταλίκας, ο οδηγός σε συνεννόηση με την εταιρεία του αποφάσισε να αφήσει το βαρύ όχημα και να επιστρέψει για να το παραλάβει το πρωί όταν θα άνοιγε ο δρόμος.

Έφυγε με τα πόδια προς τις παρακαμπτήριες οδούς και σήμερα το πρωί επέστρεψε για να παραλάβει την νταλίκα. Τότε, αντίκρυσε έκπληκτος σπασμένο το παρμπρίζ και τα τζάμια του οχήματός του. Όπως διαπίστωσε, κάποιοι είχαν κάνει πλιάτσικο στην νταλίκα κατά τη διάρκεια της νύχτας προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο όχημα. Και όλα αυτά κάτω από τα βλέμματα των αστυνομικών που επιχειρούσαν στο σημείο όλη τη νύχτα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της νταλίκας καταθέτει μήνυση σε βάρος της Αττικής Οδού ζητώντας αποζημίωση τόσο για τις φθορές που προκλήθηκαν στο όχημα όσο και για τα διαφυγόντα κέρδη απο το διάστημα που η νταλικα δεν θα εκτελεί δρομολόγια.

Βαριά ασθενής στο χιόνι – Χωρίς αποζημίωση όσοι δεν ήταν ιδιοκτήτες

Ανάμεσα στους χιλιάδες οδηγούς που έζησαν τον «εφιάλτη» της Αττικής Οδού το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται και μια γυναίκα η οποία έχει διαγνωσθεί με χρόνιο, βαρύ νόσημα.

Ο σύζυγός της, καθηγητής στο επάγγελμα, την πήγαινε με το αμάξι τους στο νοσοκομείο για να κάνει την προγραμματισμένη θεραπεία της. Στο ύψος του Αμαρουσίου, το αυτοκίνητό τους εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να μείνουν για περισσότερες από 8 ώρες στον χιονισμένο αυτοκινητόδρομο.

Η γυναίκα, η οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία από τις χαμηλές θερμοκρασίες και καταθέτει μήνυση διεκδικώντας αποζημίωση για το φιάσκο της «Ελπίδας».

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες είναι οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στον αποκλεισμένο αυτοκινητόδρομο και δεν γνωρίζουν αν δικαιούνται τα 2 χιλιάδες ευρώ της αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, 6 ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίο επέβαιναν σε βανάκι της εταιρείας τους, καταθέτουν μήνυση και ζητούν αποζημίωση από την Αττική Οδό καθώς όπως λένε, τα 2 χιλιάδες ευρώ επιδικάζονται στο όχημα. Αρα είτε την αποζημίωση θα την πάρει η εταιρεία τους ή θα μοιραστεί σε όσους ήταν μέσα στο βαν. Δηλαδή, το ποσό θα πέσει στα 330 ευρώ για κάθε υπάλληλο που πέρασε περισσότερες από 20 ώρες στο κρύο και στο σκοτάδι.

Με δήλωσή της στο protothema.gr, η δικηγόρος του 62χρονου, κ. Γιάννα Παναγοπούλου, τονίζει πως ο πελάτης της προσφεύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας δικαίωση από τα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια για όσα βίωσε και την αδιαφορία των ιθυνόντων.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Παναγοπούλου:

«Χιλιάδες συμπολίτες μας υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία σε ένα καιρικό φαινόμενο το οποίο αναμενόταν.

Συγκεκριμένος εντολέας μου κινδύνευσε η ζωή και η υγεία του, εξετέθη σε κίνδυνο όντας χειρουργημένος μόλις πρόσφατα και στερούμενος τα φάρμακά του, νερό, μέσα στην παγωνιά, ευρισκόμενος σε ένα ταξί για περισσότερες από είκοσι ώρες.

Ολες οι περιπτώσεις που έχουν απευθυνθεί σε εμάς είναι συνάνθρωποί μας οι οποίοι άλλοι συνεπέβαιναν σε όχημα που δεν είναι ιδιοκτησίας τους και τους γεννιέται και πέραν της ταλαιπωρίας και της απογοήτευσης για το χειρισμό του φαινομένου, το εύλογο ερώτημα ότι πέραν των όσων υπέστησαν η Πολιτεία δεν διευκρίνησε στην ανακοίνωσή της ότι θα αποζημιώσει 2.000 ανά όχημα, σε περίπτωση εταιρικών οχημάτων με πολλούς συνεπιβαίνοντες ή οχημάτων ταξί, θα αποζημιώνεται ο ιδιοκτήτης του οχήματος και οι λοιποί; Ποια η πρόβλεψη;».

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πινγκ πονγκ ευθυνών για το φιάσκο της Αττικής Οδού με το βλέμμα στο υπουργικό

Κακοκαιρία «Ελπίς»-Κολυδάς: Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα και με μεγάλη ακρίβεια

Κακοκαιρία Ελπίς: Ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ – Κανονικά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:50