search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:17
MENU CLOSE

Νέες πρεμιέρες στις αρχές Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2.214
27/01/2022
29.01.2022 07:00
AMFITHEATRO0410

Αν και πολλά θέατρα κατεβάζουν τις παραστάσεις τους λόγω προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία, υπάρχουν και άλλα που αντιμετωπίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Κατ’ επέκταση δεν είναι λίγα τα νέα έργα που δίνουν την πρεμιέρα τους μέσα στον Φεβρουάριο.

Με πρώτο το εμβληματικό κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων», το οποίο θα παρουσιαστεί στις 9 Φεβρουαρίου 2022, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα. Την παράσταση, σε μορφή μιούζικαλ, υπογράφουν ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη. Μαζί τους η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Δημήτρης Πιατάς κ.ά.

Την ίδια μέρα (9.2), στο City Theater, ανεβαίνει η ιστορία του Χέρμαν Μέλβιλ «Μόμπι Ντικ» σε μορφή μιούζικαλ, με μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Παίρνουν μέρος οι Μπάμπης Βελισσάριος, Αιμιλιανός Σταματάκης, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιβάν Σβιτάιλο κ.ά.

Από την άλλη, στην κεντρική σκηνή της Στέγης παρουσιάζεται στις 10 – 27 Φεβρουαρίου το έργο «Χαλεπάς» σε σκηνοθεσία Αργυρώ Χιώτη και λιμπρέτο The boy. Πρόκειται για μια σύγχρονη μουσική τραγωδία, που ανιχνεύει τη ζωή και το έργο αυτής της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας.

Η νουβέλα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι «Λευκές νύχτες», διασκευασμένη για το θέατρο, δίνει την πρεμιέρα της στις 12 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Μικρό Άνεσις, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ασπιώτη και πρωτότυπη μουσική Στάμου Σέμση. Παίζουν ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Από τις 4 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης παίζουν στις «Αινιγματικές Παραλλαγές» του Eric-Emmanuel Schmitt. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σωτήρης Τσαφούλιας και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Ο μύθος του έργου περιστρέφεται γύρω από μία συνέντευξη που δίνει ένας, βραβευμένος με Νόμπελ, συγγραφέας, ο οποίος ζει μόνος, αποτραβηγμένος σε ένα μικρό νησί της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τους ανθρώπους.

Στο θέατρο ΕΛΕΡ, στις 11 Φεβρουαρίου, ξεκινά η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Belle Equipe» (μια όμορφη ομάδα) της Μάρθας Μπουζιούρη, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Gregory Reibenberg. Ο συγγραφέας είναι ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου καφέ που, μαζί με το Bataclan, βρέθηκε στο στόχαστρο της τρομοκρατικής επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου 2015 στην καρδιά του Παρισιού.

Μετά τους «Παίχτες» ο Γιώργος Κουτλής ως σκηνοθέτης και ο Βασίλης Μαγουλιώτης ως συγγραφέας, ανεβάζουν την 1η Φεβρουαρίου, στη σκηνή

Αθηναΐς, μια καφκική κωμωδία τηλεοπτικής (υπο)κουλτούρας, το «Talk Show», με τους ηθοποιούς Στέλιο Ιακωβίδη, Άρη Μπαλή και Πανάγο Ιωακείμ.

Μόλις ξεκίνησε τις παραστάσεις του – κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο θέατρο ΕΝ-Α – το έργο του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου «Ο κύκλος που δεν κλείνει». Σκηνοθετεί και παίζει η Ελπίδα Αμίτση. Η τελευταία αφηγείται γεγονότα της προσωπικής της ζωής, που καθρεφτίζουν την Ελλάδα, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Τέλος, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος θα παρουσιάσει στις 2 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, το έργο του Πίτερ Σάφερ «Αμαντέους», που εμπνέεται από έναν μύθο του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τον οποίο ο Μότσαρτ δολοφονήθηκε από τον αντίζηλό του Αντόνιο Σαλιέρι. Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Νιάρρος, ο Νίκος Ψαρράς, η Μαίρη Μηνά κ.α.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Καλές δημοσκοπήσεις και πρώτα αντιπολιτευτικά «δόντια»

ΣΥΡΙΖΑ: Τι σηματοδοτεί η κίνηση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση

Κακοκαιρία Ελπίδα: Άλλη μια τεχνοκρατική αποτυχία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16