search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:39
MENU CLOSE

Υπόθεση «Παπαρατσένκο»: Ο αντικομμουνιστής ιστορικός με 3.000 Έλληνες ακόλουθoυς στο Twitter

02.02.2022 11:59
paparachenko_new

Σίγουρα, ποτέ του δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ότι θα γινόταν τόσο γνωστό στην Ελλάδα και το όνομα του θα ακουγόταν από το βήμα της Βουλής και θα γινόταν viral.

Ο λόγος για τον καθηγητή Ιστορίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Σεργκέι Ρατσένκο, τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αποκάλεσε από το βήμα της βουλής… «Παπαρατσένκο»!

Και αυτό γιατί, ο καθηγητής Iστορίας ανήρτησε τέσσερα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία για το ΚΚΕ, θεωρώντας ότι… ανακάλυψε την Αμερική.

Όμως τα συγκεκριμένα αρχεία είναι γνωστά εδώ και χρόνια…

«Και καλά αυτός πως τον λένε, αυτός ο ξένος ιστορικός, ο ιστοριοδίφης, τον ξεχνάω εγώ, Παπαρατσένκο; Κάπως έτσι. Παπάρα-τσένκο. Αλλά καλά αυτός, αλλά οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δεν ήξεραν δεν ρώταγαν. Τώρα φταίω εγώ να πω που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, όμως του χάρισε και χιλιάδες νέους ακόλουθους στο Twitter. Για την ακρίβεια, τρεις χιλιάδες σε μερικές ώρες, οι περισσότεροι εξ’ αυτών Έλληνες.

Από την πλευρά του, Σεργκέι Ρατσένκο δεν έχασε την ευκαιρία να τους καλωσορίσει, συνιστώντας τους να διαβάσουν ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο από το βιβλίο του «Το ΝΑΤΟ στην εποχή του ψυχρού πολέμου και μετά από αυτόν».

Εκεί υπάρχει ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στη σχέση Ελλάδας-ΝΑΤΟ, την επίμαχη περίοδο. Δήλωσε, μάλιστα, εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Έλληνες για το παρελθόν και την ιστορία γενικότερα.

Παράλληλα χαρακτήρισε «απρέπειες» όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα για το όνομά του.

Φυσικά -πώς θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς- δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει αντικομμουνιστής

«Παρεμπιπτόντως, όσοι υποστηρίζουν ότι είμαι αντικομμουνιστής: Συμφωνώ, έχουν δίκιο. Φυσικά, είμαι αντικομμουνιστής. Έχω εμπειρία από πρώτο χέρι από τη ζωή μου στη Σοβιετική Ένωση, η οποία μου πρόσφερε δωρεάν εμβόλιο εφ’ όρου ζωής κατά του κομμουνισμού. Δεν απαιτείται συμπληρωματική δόση», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%

Καραγιάννης: «Τα έργα που επιθεωρήσαμε με τον Πρωθυπουργό – Η Θεσσαλονίκη αλλάζει» (Photos|Video)

ΣΥΡΙΖΑ κατά του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια: «Ξεπέρασε κάθε όριο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:39