search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Βουλή: Τι ακριβώς συνέβη με το θέμα Πολάκη – Ποιους και γιατί δείχνουν τα γαλάζια στελέχη – Όλο το παρασκήνιο

02.02.2022 07:48
polakis_new

Η κίνηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, όχι απλά να μην ανακοινώσει μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη αλλά και να του δώσει τον λόγο για να πει από το βήμα όσα δεν του επέτρεψε την προηγούμενη μέρα ο αντιπρόεδρος του σώματος Χαράλαμπος Αθανασίου, εμφανίζει ακόμα και τα γαλάζια στελέχη να αναρωτιούνται γιατί έγινε όλη αυτή η ιστορία.

Πρόκειται δηλαδή για έναν κακό κυβερνητικό χειρισμό ή για μια πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής που έφερε σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου και πόλωσε ακόμα περισσότερο το κλίμα μέσα στο κοινοβούλιο.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η αλήθεια είναι ότι πολλοί γαλάζιοι βουλευτές και υπουργοί καταφέρονταν εναντίον του Χαράλαμπου Αθανασίου καθώς όπως λένε μέσα από έναν κακό χειρισμό ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία αμέσως μετά την πρόταση μομφής να κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και για φίμωση των βουλευτών, σε μια στιγμή μάλιστα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει άνοιγμα στον μεσαίο χώρο.

Κάποιοι αναρωτιούνται αν η όλη ιστορία ήταν σε πλήρη γνώση των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ή εάν ο αντιπρόεδρος της Βουλής με συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη πήραν την πρωτοβουλία να εκθέσουν πολιτικά τον αψύ πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι το όλο θέμα προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η κίνηση αυτή δεν βγήκε στην κυβέρνηση αφού ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αναγκάστηκε χθες ισορροπώντας στην κόψη του ξυραφιού –ώστε να μην αδειάσει τον Χαράλαμπο Αθανασίου αλλά και να μην προκαλέσει τον Παύλο Πολάκη– να εμφανιστεί  να αποδέχεται το δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να μιλήσει και για το σκάνδαλο της Novartis.

Γιατί όπως παραδέχονται και έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΝΔ όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων παραβιάζουν τον κανονισμό μιλώντας για όλα τα θέματα σε άσχετα νομοσχέδια ενώ υπάρχει και το άρθρο 60 του Συντάγματος που αναφέρει ότι κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει έναν βουλευτή.

Ο κακός χειρισμός από την πλευρά του αντιπροέδρου της Βουλής επισημάνθηκε εξ αρχής από τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία κατάλαβαν ότι το θέμα αυτό θα δημιουργούσε σοβαρές αντιπαραθέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ήθελε ηρεμία προκειμένου να ξαναβρεί το ρυθμό της μετά την πρόταση δυσπιστίας.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα από την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, αναφέρθηκε στα όσα έχουν συμβεί τελευταία, λέγοντας ότι «στον διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας. Και θα επιμείνω πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε καθόλου από αυτή την πορεία».

Προφανώς και αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην αλλαγή  στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατά κοινή ομολογία έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Ανακοίνωση για τα «20 fake news Τσίπρα στην προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή»

Οικονόμου κατά ΚΙΝΑΛ: «Ίσες αποστάσεις με τον Πολάκη συνιστούν απόλυτη ταύτιση»

Αποσωληνώθηκε εντός ΜΕΘ η Μαριέττα Γιαννάκου: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την υγεία της (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:50