search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:37
MENU CLOSE

Η Τασία στη χώρα των Συριζοφρουρών

04.02.2022 11:15
tasiaxristodoulopoulou_new

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην επιφάνεια μια σειρά πρόσωπων και προσωπικοτήτων όλων των ειδών και των αποχρώσεων.

Επέφερε ακόμα ριζικές αλλαγές ως προς την συμπλήρωση των βιογραφικών προσθέτοντας το απαραίτητο προσόν του «βαδίσματος σε κινηματικούς δρόμους», έτσι ώστε η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού να μην στερηθεί των υψηλών και ειδικευμένων προσόντων από άτομα που ειδικεύονταν στο να …κόβουν βόλτες!

Είναι το κόμμα που έφερε πραγματικά την φαντασία στην εξουσία!

Η συνεισφορά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου είναι ανυπολόγιστη στο τομέα των καινοτομιών που εισήγαγαν ένα νέο πνεύμα διακυβέρνησης  ανατρέποντας κάθε παραδοσιακή, αντιδραστική εκδοχή της.

Κλασικό παράδειγμα που πλέον διδάσκεται στα μεγαλύτερα  πανεπιστήμια του κόσμου και έχει υιοθετηθεί από όλες τις προοδευτικές κυβερνήσεις του πλανήτη, είναι η αντιμετώπιση των μεταναστών που δεν χρειάζονται δομές φιλοξενίας άλλα καθαρή οικολογική ηλιακή ενέργεια για να …λιάζονται, πράγμα που τους δίνει την δυνατότητα μετά να εξαφανίζονται – μέχρι ην επόμενη ανατολή του ήλιου και ούτω καθ εξής.

Η μικρή αυτή αναδρομή έχει ως αφορμή μιαν αιφνίδια όσο και κομβική για την πολιτική επιστήμη, παρέμβαση της κυρίας  Χριστοδουλοπούλου  στην δημόσια σφαίρα όταν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση θέσεων της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Δικαιοσύνης, παρενέβη εκπλήσσοντας το ευτυχές προοδευτικό ακροατήριο που είχε την τύχη να παρευρεθεί σε άλλη μιαν ιστορική στιγμή της.

Η ρηξικέλευθη  πολιτικός  των λαϊκών αγώνων και προοδευτικών καινοτομιών πρότεινε αυτή τη φορά την στελέχωση θέσεων της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Δικαιοσύνης με βάση το μοντέλο μετάταξης  του Πρασινοφρουρού σε Συριζοφρουρό – ένα μοντέλο ανανεωμένο, ευέλικτο, ευάερο και ευήλιο που αυτή τη φορά θα εξαφανίσει τα φαινόμενα κακοδιοίκησης.

Η  Χριστοδουλοπούλου  δεν μπήκε σε τεχνικές λεπτομερές που ίσως κούραζαν το ευγενές της ακροατήριο, ωστόσο, περιέγραψε με αδρές γραμμές την καινοτομία. Μεταξύ άλλων που δεν αντέχουν σχολιασμού, δήλωσε χαρακτηριστικά :

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πολύ περισσότερο εμείς που είχαμε ένα εχθρικό κράτος απέναντί μας, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή, εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η ΝΔ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχαν ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα ότι πήραμε ένα κράτος που ήταν ξεχαρβαλωμένο και απολύτως ταυτισμένο με τα κόμματα και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πολιτική που να μπορεί να δείξει σεβασμό ο κόσμος στη Δικαιοσύνη μέσα από ελαφρύτερες ποινές και από εναλλακτικές ποινές».

Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό κάτω από τον πολιτικό ήλιο της Χριστοδουλοπουλου. Όλα είναι ξεκάθαρα. Οι απόψεις της, ολοκληρωμένες, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία  για το περιεχόμενό τους. Δεν γεννούν καμιάν απορία. Μόνο μια. Αν αυτές τις άθλιες δηλώσεις που δεν τολμούν να ομολογήσουν ούτε στην Βόρειο Κορέα, τις έκανε ένας κυβερνητικός  βουλευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνούσε, θα άφηνε να περάσει έτσι αυτή η τεράστια ομολογία αλλοίωσης των θεσμών και χειραγώγησης της δημοκρατίας;

Τι άλλο να περιμένουμε δηλαδή όταν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ομολογούν ευθαρσώς ότι βασικός τους στόχος είναι η κατάληψη της εξουσίας και η διάλυση των δημοκρατικών θεσμών; Τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι για να τους πιστέψουμε;

Διαβάστε επίσης:

Ποτέ καμία γυναίκα μόνη!

Μια τραυματισμένη κοινωνία χρειάζεται ένα Κοινωνικό ΕΚΑΒ !

Πρόταση δυσπιστίας προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά και προς ημάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:31