search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη: Η απάντηση Οικονόμου στις αιχμές Κούγια για συγκάλυψη (Video)

05.02.2022 17:25
kougias_new

Απάντηση στον Αλέξη Κούγια και στις αιχμές που άφησε για συγκάλυψη στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη έδωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του τραγικού εγκλήματος ή οποιουδήποτε άλλου», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο Mega.

Mιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε μάλιστα πως ο κ. Κούγιας πρέπει να εξηγήσει τι υπονοεί.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο Αλέξης Κούγιας είχε επισημάνει: «Έχουν έρθει εις γνώση μου πληροφορίες που με κάνουν να ανησυχώ περισσότερο, με σημαντικότερη μία φωτογραφία μου έστειλαν, όπου λένε ότι αυτός που εμφανίζεται είναι ο δράστης και είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Μου δείχνουν ένα νεαρό και μου λένε ότι είναι ο γιος της μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο τμήμα δίωξης της αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης. Η ίδια δε, σε φωτογραφία είναι δίπλα σε κακοποιά στοιχεία και κοντά σε ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας. Και αυτό με κάνει να προβληματίζομαι πολύ, σε συνδυασμό με το ότι καθυστερούν να συλλάβουν τους υπόλοιπους».

Ο κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να σχολιάσει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο έχει διαφύγει στο εξωτερικό 20χρονος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, η ανάκριση διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ και δεν επιτρέπεται ως προς την πορεία της ανάκρισης. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα, προέβη αμέσως στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη και συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη», απάντησε.

«Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι εάν κάποιος διέφυγε στο εξωτερικό, «θα αναζητηθεί μέσω Interpol».

Διάψευση και από την ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για τις πληροφορίες Κούγια έβγαλε και η ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε αστυνομικό που υπηρετεί σε θέση ευθύνης στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ανακοινώνεται ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 19χρονoς που έπεσε από πολυκατοικία

Κρήτη – Σοκαριστική καταγγελία: Βίαζε την 8χρονη αδερφή της συζύγου του

ΚΑΕ Άρης: Προς τιμήν του Άλκη αποσύρουμε το νούμερο 19

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15