search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:54
MENU CLOSE

«Ανάσα» για τις αγορές τα σημάδια αποκλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης

15.02.2022 15:49
hrimatistirio-mew

Ράλι καταγράφουν οι παγκόσμιες μετοχές, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία ενδέχεται να εκτονωθούν.

Τα futures των ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά αφού η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη αποχώρησης στρατιωτικών δυνάμεων μετά από ασκήσεις που προκάλεσαν συναγερμό για πιθανή επίθεση στην Ουκρανία. Οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να συναντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην Ευρώπη το πετρέλαιο Brent υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 και οι τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν λόγω πιθανού «πάγου» της κρίσης. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, ενώ το δολάριο και ο χρυσός υποχώρησαν.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη ελληνική χρηματιστηριακή αγορά η οποία υπερβαίνει τα επίπεδα των 960 μονάδων, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:15, διαμορφώνεται στις 962,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,23%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 965,55 μονάδες (+1,56%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 71,28 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Τι (και γιατί) γίνεται στην Ουκρανία

Ουκρανία: Η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα

«Λουκέτο» μετά από 1.229 χρόνια στην παλιότερη παμπ της Βρετανίας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:51