search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Από το Σάββατο η χαλάρωση μέτρων – Τι ισχύει για διασκέδαση, γήπεδα, τηλεργασία

16.02.2022 18:33
mpar-34new

Δεκτές από την κυβέρνηση, έγιναν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Από το ερχόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, θα τεθεί σε ισχύ η χαλάρωση των μέτρων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης των ειδικών βρέθηκε η χαλάρωση των περιορισμών που είχε επιβληθεί σε διασκέδαση, εστίαση, γήπεδα και αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Αυτό που τονίζεται πάντως είναι ότι οι όρθιοι θαμώνες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και η επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, για τους οποίους θα ισχύσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι ειδικοί είπαν «όχι».

Νωρίτερα, οι ειδικοί είπαν «ναι» στην αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα από το 10% στο 50%, ενώ πράσινο φως δόθηκε και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν θετικά και για την επιστροφή της όρθιας διασκέδασης, ενώ τα συνέδρια θα διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν πρόκειται για εμβολιασμένους. Για τους μη εμβολιασμένους προβλέπεται η «υβριδική» διοργάνωση με εξ αποστάσεως συμμετοχή τους.

Διαβάστε επίσης:

Γνωστός τραγουδιστής από την Αλβανία συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Αυτοκτόνησε μετά από δημοσιοποίηση βίντεο του γιού του με άλλον άνδρα

Νίκος Χορταρέας: «Πέταξε» τα ράσα κι επιστρέφει στην τηλεμαντεία! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:44