search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:47
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση – Αύξηση θεατών στα γήπεδα, «ναι» και στις σχολικές εκδρομές

16.02.2022 16:33
diaskedasi87-new

Την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε διασκέδαση, εστίαση, γήπεδα και αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Αυτό που τονίζεται πάντως είναι ότι οι όρθιοι θαμώνες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και η επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, για τους οποίους θα ισχύσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί λένε «ναι» στην αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα από το 10% στο 50%, ενώ πράσινο φως δόθηκε και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο.

Τέλος, οι ειδικοί εισηγούνται θετικά και για την επιστροφή της όρθιας διασκέδασης.

Ακόμη, τα συνέδρια θα διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν πρόκειται για εμβολιασμένους, ενώ για τους μη εμβολιασμένους προβλέπεται η «υβριδική» διοργάνωση με εξ αποστάσεως συμμετοχή τους.

«Όχι», ωστόσο, είπαν οι εμπειρογνώμονες στις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

«Θα ακολουθήσουμε την τάση που υπάρχει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Νομίζω ότι και η χώρα μας θα ακολουθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και στην εστίαση και την διασκέδαση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα καρναβάλια και οι παρελάσεις μπορεί να φέρουν αναζωπύρωση του κύματος. Θα πρέπει να περιοριστούμε σε μικρότερες εκδηλώσεις» δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περί τα μέσα Μαρτίου θα υπάρξει μια ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας, κρατώντας όμως επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης.

Διαβάστε επίσης:

Γνωστός τραγουδιστής από την Αλβανία συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Αυτοκτόνησε μετά από δημοσιοποίηση βίντεο του γιού του με άλλον άνδρα

Νίκος Χορταρέας: «Πέταξε» τα ράσα κι επιστρέφει στην τηλεμαντεία! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:47