search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:45
MENU CLOSE

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: 5 αγνοούμενοι εντοπίστηκαν – Απεγκλωβίστηκαν από την ΕΜΑΚ 2 επιβάτες

18.02.2022 18:13
Kerkira 54-new

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες που διακόπηκαν λόγω σκότους για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά εν πλω τα ξημερώματα της Παρασκευής και διατάχθηκε η εκκένωσή του από επιβάτες και πλήρωμα.

Νωρίτερα, αίσια ήταν έκβαση για τους 2 εγκλωβισμένους πάνω στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, καθώς οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να φτάσουν σε αυτούς με ελικόπτερο και να τους απεγκλωβίσουν με ασφάλεια από το γκαράζ του πλοίου όπου είχαν παγιδευτεί.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ τους έβγαλαν από εσωτερικούς χώρους του καραβιού. Κατέβηκαν στο κατάστρωμα και από εκεί με προσεκτικές κινήσεις έφτασαν κοντά στο σημείο που ήταν ο Τούρκος και ο Βούλγαρος. Τους παρέλαβαν από εκεί και τους οδήγησαν στο κατάστρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εγκλωβισμένοι είχαν φτάσει στο σημείο που τους παρέλαβαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ μετά από οδηγίες των υπευθύνων της εταιρίας που ήξεραν καλά κάθε μέρος του πλοίου.

Επίσης εντοπίστηκαν ακόμη 5 αγνοούμενοι.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων με την συνδρομή και Κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής . Ήδη έχουν διασωθεί 280 άνθρωποι, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού.

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι αποστέλλει το σκάφος Diciotti, από την Κατάνη της Σικελίας, για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πλοίο της Grimaldi.

Οι ιταλικές αρχές, παράλληλα, θα συνεισφέρουν, με πλοία τους, στην απορρόφηση τυχόν ρυπογόνων ουσιών από τα νερά του Ιονίου.

Και η πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi έκανε γνωστό ότι θα αποστείλει πλωτά μέσα που θα συνδράμουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στους δέκα έφτασε ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου.

Από αυτούς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Κέρκυρας, Δρ. Κωνσταντίνο Νίκα, «οι έξι παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου. Η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας».

Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στην Κέρκυρα.

Πλακιωτάκης: Διασώθηκαν οι περισσότεροι επιβαίνοντες στο πλοίο – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

«Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου “EUROFERRY OLYMPIA” είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα», ανέφερε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ανέφερε ότι την «ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται», ενώ πρόσθεσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειές τους».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε, επίσης, ότι με εντολή του έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

«Θέλω να επαινέσω τα στελέχη του Λιμενικού, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, και του Πολεμικού Ναυτικού, τους πυροσβέστες, τις δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, τα πλοία που έσπευσαν να βοηθήσουν και όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και τις αρχές της Κέρκυρας για την άμεση κινητοποίηση τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πλήρωμα. Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε θετικές εξελίξεις τις ώρες που έρχονται», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Επιβάτης πλοίου στην Κέρκυρα: Έζησα ξανά τον ίδιο εφιάλτη στο Norman Atlantic (Video)

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Δέκα επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός: 80 θάνατοι και 18.605 νέα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:44