search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:14
MENU CLOSE

Euroferry Olympia: Ρυμουλκείται στον Αστακό – Κατάθεση στο λιμενικό δίνει ο Λευκορώσος που διασώθηκε

22.02.2022 16:09
kerkiraploio98=new

Για το λιμάνι Πλατυγιάλι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ρυμουλκείται πλέον το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», μετά και την εξάντληση των επιχειρησιακών ερευνών διάσωσης από τους άνδρες της ΕΜΑΚ στο σημείο που βρισκόταν, βορειοανατολικά της Κέρκυρας κοντά στην Κασσιόπη.

Το πλοίο πλέει με ελάχιστη ταχύτητα, περίπου 3-4 κόμβους, παράκτια της Κέρκυρας και αναμένεται να βρίσκεται την Τετάρτη στον Αστακό.

Στο μεταξύ, λίγα λεπτά μετά τις 2.00 το μεσημέρι εξιτήριο πήρε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε μετά από δύο ολόκληρες μέρες από τη φωτιά που «έπνιξε» το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia».

Ο 21χρονος οδηγός φορτηγού μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας προκειμένου να δώσει κατάθεση για το τραγικό συμβάν.

Εξάλλου στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας βρίσκονται οι συγγενείς των δύο αγνοουμένων Ελλήνων οδηγών φορτηγών που επέβαιναν στο πλοίο κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς την Παρασκευή τα ξημερώματα και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη τους. Οι συγγενείς αναμένεται να μεταβούν και αυτοί την Τετάρτη στο λιμάνι Πλατυγιάλι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να είναι κοντά στις επιπλέον έρευνες που θα διεξαχθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την ρυμούλκηση του πλοίου προκάλεσε την οργή των συγγενών των αγνοουμένων καθώς θεωρούν ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος από τις έρευνες για τον εντοπισμό των δικών τους ανθρώπων, δεδομένης της διάρκειας της ρυμούλκησης στο λιμάνι του Αστακού που αναμένεται να φτάσει τις 30 ώρες.

Σύζυγος αγνοούμενου

Διαβάστε επίσης:

Καστοριά: Ο θηλυκός κύκνος υπέκυψε στα τραύματά του – Ο αρσενικός αρνείται να φύγει από το ταίρι του (Photos/Video)

Euroferry Olympia: «Παγώνουν» οι έρευνες, μεταφέρεται στον Αστακό – Οργή από τους συγγενείς των αγνοούμενων

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αν ήμουνα μόνη μου, θα έπεφτα από την ταράτσα» λέει η μητέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:13