search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:33
MENU CLOSE

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ για την Ουκρανία την Κυριακή

26.02.2022 22:57
European-new

Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκάλεσε για την Κυριακή στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Συγκαλώ τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις 18:00 για να υιοθετήσουμε περαιτέρω μέτρα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Θα προτείνω πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για να τις υποστηρίξω στον ηρωικό τους αγώνα», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter.

Αύριο Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για να συζητήσουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT, ανέφερε νωρίτερα Ευρωπαίος Αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Tο Βερολίνο σκληραίνει τη στάση του έναντι της επιθετικότητας της Μόσχας, τόσο με την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, όσο και με τον «στοχευμένο και λειτουργικό» αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT. 

Σε “στοχευμένο και λειτουργικό” περιορισμό του διεθνούς μηχανισμού πληρωμών SWIFT για τη Ρωσία συμφώνησε η Γερμανία, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήταν ο τελευταίος ηγέτης κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ακόμη συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT. Για τη στάση του αυτή αντιμετωπίζει μάλιστα δριμεία κριτική από το ίδιο του το κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμη 4 Έλληνες ομογενείς νεκροί (Videos)

«Μπαμ» στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Αφήνει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση Ουκρανών ενάντια στον πόλεμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:33