search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:45
MENU CLOSE

FIFA: Εκτός διοργανώσεων η Ρωσία σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο – Η UEFA διέκοψε τη συνεργασία με την Gazprom

28.02.2022 20:17
fifa_new

Εκτός διεθνών διοργανώσεων και κατ’ επέκταση του προσεχούς Μουντιάλ «άφησε» και επισήμως την εθνική ομάδα της Ρωσίας η FIFA.

Η Ρωσία μένει εκτός διεθνών διοργανώσεων, καθώς FIFA και UEFA αποφάσισαν από κοινού τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις, τόσο των εθνικών ομάδων όσο και των συλλόγων.

«Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές ομάδες είτε ομάδες συλλόγων, θα αποκλειστούν από διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας.

Αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων» τονίζει η κοινή ανακοίνωση της FIFA και της UEFA.

UEFA: Τέλος η συνεργασία με την Gazprom

Τέλος στην χορηγική συνεργασία της με τον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom έβαλε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που τις τελευταίες ημέρες είχε αναθέσει στο νομικό της επιτελείο να βρει έναν τρόπο για την λύση της συμφωνίας.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι σταματά άμεσα την χορηγική συμφωνία ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως με τον ρωσικό κολοσσό, που αφορούσε το Champions League, τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων της UEFA, αλλά και το Euro 2024, συνεχίζοντας την σκληρή στάση της απέναντι στην Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Ζελένσκι: Υπέγραψε το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (Photos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Να σταματήσουν οι μάχες ζητά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Μαριάντα Πιερίδη: Επιχειρηματίας ήθελε να πάρω το μεροκάματο από την τσέπη του, έγινε χαμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:45