search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:37
MENU CLOSE

Ο «πόλεμος» της τηλεθέασης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

03.03.2022 14:28
oukrania_skai_new

Η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία που άρχισε πριν από οκτώ ημέρες (24 Φεβρουαρίου) έβαλε σε δοκιμασία τους τομείς ειδήσεων ενημέρωσης των καναλιών και πυροδότησε τον «πόλεμο» της τηλεθέασης στον αντίστοιχο τομέα.

Η κινητοποίηση των τηλεοπτικών σταθμών, κρατικών και ιδιωτικών, για την κάλυψη των βομβαρδισμών και των συγκρούσεων επι ουκρανικού εδάφους, άμεση.

Επικρατεί υπερπληροφόρηση αλλά και κατακερματισμός της, αντιστοίχως και κινητικότητα των τηλεθεατών, η οποία αποτυπώνεται και στα δεδομένα της Nielsen.

Την ίδια ώρα ξέσπασε «βομβαρδισμός» πληροφόρησης για τις προτιμήσεις των τηλεθεατών από κάθε κανάλι.

Αγώνας και αγωνία για το % ειδικά στους 18-54 ετών- το αποκαλούμενο «δυναμικό» κοινό, λες και οι άλλοι συνιστούν το «αδύναμο» κοινό- στους οποίους ομνύουν τα κανάλια.

Η ετυμηγορία της Nielsen έδειξε ότι η πίτα τηλεθέασης της περασμένης εβδομάδας μοιράστηκε με τον ίδιο τρόπο που είχαν διαμοιραστεί τα κομμάτια της και την προπερασμένη εβδομάδα.

Με μία διαφορά. Το μερίδιο του Open διαμορφώθηκε στο 7,4% από 4,6%. Την μερίδα του λέοντος διατήρησε ο Σκάι, το δεύτερο σε μέγεθος κομμάτι είχε το Mega, τρίτος ήταν ο ΑΝΤ1 (χωρίς καμία μεταβολή), μικρή κάμψη είχε ο Alpha.

Στάσιμη η ΕΡΤ1. Η «ναυαρχίδα» της ΕΡΤ, η οποία σηκώνει και το βάρος της Ενημέρωσης,  μέσα σε μια βδομάδα είδε το Open να την προσπερνά σα σταματημένη.

Και αυτό αποτυπώνεται και στα ημερήσια μερίδια των σταθμών. Ενδεικτικά στις 21/2 το μερίδιο της ΕΡΤ1  5,6%  και του Open 4,6%. Στις 28/2 το «κομμάτι» της ΕΡΤ1 από την πίτα τηλεθέασης αντιστοιχούσε σε μερίδιο 4,5% ενώ του Open «εκτοξεύθηκε» στο 10,4%.

Επίσης ενδεικτικά  στις 22/2 η ΕΡΤ1 είχε μερίδιο 5,6% και το Open 4,4%. Μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή την 1/3, τα μερίδια των σταθμών διαμορφώθηκαν σε 4% και 9,4% αντιστοίχως.

Ίσως εκεί αποδίδεται και το γεγονός ότι ο ενημερωτικός τομέας του κρατικού οργανισμού εντείνει τις προσπάθειες του.

Από χθες σε καθημερινή βάση και ανα ώρα μεταδίδει πεντάλεπτά δελτία ειδήσεων καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, ενώ διαλαλεί ότι θα έχει διαρκή ροή ειδήσεων και στο web κανάλι του ertnews.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το Twitter μπλόκαρε Russia Today και Sputnik στην ΕΕ

Google: Οι ευρωπαίοι εκδότες Τύπου την καταγγέλλουν για μονοπωλιακές πρακτικές

Ο Μητσοτάκης στον Alpha, ο Τσίπρας στον ΑΝΤ1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:37