search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:28
MENU CLOSE

Μπορέλ: Αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν και πρέπει να σταματήσει

04.03.2022 18:07
Borell09-new

Για το «άσχημο πρόσωπο του πολέμου που ξέσπασε στα σύνορά μας» έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν πριν από την έναρξη του έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο Μπορέλ ανέφερε ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τα πάντα και σημείωσε ότι «αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν και πρέπει να σταματήσει».

Επιπροσθέτως, υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας.

Η Ουάσινγκτον δεσμεύεται να κάνει ό,τι χρειαστεί, δηλώνει ο Μπλίνκεν

Η Ουάσιγκτον έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι κριθεί αναγκαίο για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, προσερχόμενος στη συνάντησή του με τους ομολόγους του της ΕΕ, επαινώντας το μπλοκ για τα «ιστορικά» βήματα που έχει κάνει κατά της Ρωσίας.

«Είμαστε αντιμέτωποι με αυτό που είναι ο πόλεμος της επιλογής του προέδρου Πούτιν: απρόκλητος, αδικαιολόγητος και ένας πόλεμος που έχει φρικτές συνέπειες σε ανθρώπους. Σε μητέρες, πατέρες. Σε παιδιά. Βλέπουμε τις εικόνες στην τηλεόραση και αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε δεσμευμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σταματήσουμε. Επομένως, ο συντονισμός μεταξύ μας είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε, δίπλα στον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι πέρα από τον κίνδυνο για τους Ουκρανούς, η εισβολή της Ρωσίας θέτει επίσης σε κίνδυνο θεμελιώδεις αρχές που θεσπίστηκαν μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους που είναι σημαντικές για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας, «αρχές που ο Πρόεδρος Πούτιν παραβιάζει κατάφωρα κάθε μέρα».

Διαβάστε επίσης

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Λιθουανό πρόεδρο – Η Ουκρανία στο επίκεντρο

Διεθνείς αγορές: Πραγματικό «ξεπούλημα» στα χρηματιστήρια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Ουκρανία: Μουσικοί στο «χακί» (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13