search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:08
MENU CLOSE

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ: Αλληλεγγύη σε όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου (Video)

08.03.2022 22:28
eurokke8322_new

Την θέση της στη συζήτηση για «τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και την επιδεινούμενη κατάσταση των προσφύγων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του ανέφερε:

«Η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στη βάση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ οδηγούν μεταξύ άλλων σήμερα στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους με τραγικές συνέπειες. Προηγούμενα πάνω από 10 εκατ. Ουκρανοί μετανάστες είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης αφού διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι η ανεργία, η φτώχεια είναι συνώνυμο του καπιταλισμού κι όχι του σοσιαλισμού όπως ισχυρίζονταν η Ουκρανική αστική τάξη, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

ΕΕ και αστικές τάξεις των κρατών μελών είναι εκτεθειμένες πολλαπλά για την πολιτική τους συνολικά στο προσφυγικό αλλά και γιατί  στους πρόσφυγες π.χ. από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ επιφυλάσσουν καταστολή, απελάσεις, επαναπροωθήσεις, υπερδομές – φυλακές ενώ στην περίπτωση των Ουκρανών προσφύγων επικρατεί το κριτήριο του ευκολότερα ενσωματώσιμου φτηνού ευέλικτου δυναμικού για τα επιχειρηματικά κέρδη, μεταξύ άλλων και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Η άλλη όψη της ίδιας καπιταλιστικής βαρβαρότητας…».

«Αλληλεγγύη σε όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες συμπεριλαμβανομένων των Ρωσόφωνων για ουσιαστική στήριξη, υποδοχή σε ανθρώπινες συνθήκες με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους σε άσυλο, υγεία, παιδεία, εργασία» κατέληξε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΜέΡΑ 25 για ανεξαρτητοποίηση Αδαμοπούλου: «Της ευχόμαστε καλή τύχη στο επόμενο κόμμα της»

Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό Συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ του διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας με βάση πάντα τις εθνικές κόκκινες γραμμές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:08