search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 17:45
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Κινέζος πρόεδρος υποστηρίζει την διπλωματική επίλυση – Τι συζήτησε με Μακρόν και Σολτς

08.03.2022 17:51
Oukrania65-new

Να υποστηρίξουν συνομιλίες που αποσκοπούν σε διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση συμφώνησαν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Ο καγκελάριος Σολτς, ο πρόεδρος Μακρόν και ο πρόεδρος Σι συμφώνησαν να υποστηρίξουν πλήρως συνομιλίες που αποσκοπούν σε μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση», αναφέρεται στη δήλωση του εκπροσώπου μετά τη βιντεοδιάσκεψη που είχαν οι τρεις άνδρες.

«Οι τρεις αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τάχθηκαν υπέρ της ανθρωπιστικής αρωγής και πρόσβασης στις περιοχές των συγκρούσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα διεξαγάγουν στενές διαβουλεύσεις προκειμένου να συντονίσουν περαιτέρω προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Εγγυήσεις για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν,  δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Αγία Έδρα επιθυμεί να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση του Βατικανού ο υπουργός Εξωτερικών, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίνι, επανέλαβε ότι επιθυμία του Βατικανού είναι «να κάνει οτιδήποτε» που θα συμβάλλει στο να επέλθει η ειρήνη.

Την ίδια ώρα, ένα δεύτερο κονβόι με κατοίκους εγκατέλειψε την ουκρανική πόλη Σούμι μέσω του «ανθρωπιστικού διαδρόμου» που δημιουργήθηκε μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε την Τρίτη με την Ρωσία για προσωρινή κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Κιρίλο Τιμοσένκο.

Νωρίτερα, οι περιφερειακές αρχές δήλωσαν ότι η εκεχειρία τηρήθηκε ως επί το πλείστον, επιτρέποντας το πρώτο κύμα πολιτών να εγκαταλείψουν την πόλη, μεταξύ των οποίων και 1.000 ξένοι φοιτητές.

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία της Τατζίκ (…σαν υπόκλιση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας)

Ουκρανία: «Ψηφιακοί ντετέκτιβ» συγκεντρώνουν στοιχεία για να στείλουν τον Πούτιν στο δικαστήριο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανικό think tank λέει πως πλησιάζει η ώρα της ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 17:42