search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:23
MENU CLOSE

Ανάσταση, με εκλογικές καμπάνες και…δαπάνες

10.03.2022 06:00
sumvoulio9322_new

Λέει ένα ρητό μιας φυλής Ινδιάνων, ότι «κανένας δεν αφυπνίζεται, όταν υποκρίνεται ότι κοιμάται». Αυτό ταιριάζει στην στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά στην αντίδρασή της στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μετά την αμηχανία των δυο-τριών ημερών αντέδρασε οργανωμένα τόσο με τις δηλώσεις των ηγετών και κυρίως με τις αποφάσεις για τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Μένει να δούμε, αν αποφασίσουν στη σύνοδο κορυφής στην έκδοση ευρω-ομολόγου για τις δαπάνες σε ενέργεια – άμυνα, που θα είναι αυξημένες λόγω του πολέμου και της παρατεταμένης αστάθειας που θα ακολουθήσει.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο είναι ότι το ποσό που θα αναλογεί στην χώρα μας από το ευρω- ομόλογο μπορεί να φτάσει και τα 20 δις!

Αν συμβεί αυτό- και αν δεν υπάρξουν ατέρμονες συζητήσεις που κρατήσουν κάνα …δυο χρόνια- τότε δεν είναι απίθανο ο Μητσοτάκης να… υποκύψει στον πειρασμό και να προκηρύξει εκλογές για τον ερχόμενο Μάιο. Σε μια τέτοια περίπτωση το φετινό Πάσχα θα είναι προεκλογικό.

Ανάσταση με εκλογικές καμπάνες και…δαπάνες!

Διαβάστε επίσης:

Ο βαλές και ο… μουτζούρης στα χέρια του Μητσοτάκη

«Γιαβάς-γιαβάς» η «Γαλάζια Πατρίδα» στο τραπέζι Μητσοτάκη-Ερντογάν

Οι εκτός λίστας «ολιγάρχες» και οι personae non gratae ρωσικές εταιρείες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:23