search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:51
MENU CLOSE

Ο βαλές και ο… μουτζούρης στα χέρια του Μητσοτάκη

09.03.2022 08:06
mitsotakis_new

Εδώ και καιρό, σχετικά με αλλαγή του ισχύοντος εκλογικού νόμου, υπήρχαν δύο σχολές σκέψης –όπως λέει και το δημοσιογραφικό κλισέ– οι οποίες συγκρούονταν.

Οι μεν έλεγαν ότι είναι επιβεβλημένο να αλλάξει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε να επανέλθει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα για να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία στην Βουλή με λιγότερο από 38% και επικαλούνταν την δυσκολία συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων σε περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι δε, ισχυρίζονται ακόμαότι αυτό θα είναι ένα πολιτικό λάθος του Μητσοτάκη, να αλλάξει ένα νόμο που ψήφισε ο ίδιος, δείχνει φόβο για την νίκη και φανερώνει λογική Μαυρογιαλούρου.

Με την άποψη αυτή την δεύτερη είχε ταχθεί αναφανδόν και ο Μητσοτάκης με δημόσιες δηλώσεις του. «Αποκλείεται να αλλάξει ο εκλογικός νόμος», είχε πει πρόσφατα.

Τώρα μου λένε συνεργάτες του, ότι «τα δεδομένα άλλαξαν και λόγω του πολέμου χρειάζεται σταθερότητα στη χώρα» και εισηγούνται (σχεδόν όλοι ) στον Πρωθυπουργό να καταθέσει διάταξη στην Βουλή, στο επόμενο διάστημα, επαναφέροντας τον νόμο που ίσχυε πριν ψηφίσει την απλή αναλογική η κυβέρνηση Τσίπρα.

Και το πολιτικό λάθος

Η λογική Μαυρογιαλούρου;

Η κατεδάφιση του προφίλ Μητσοτάκη περί μεταρρυθμιστή που δε λαϊκίζει κλπ, κλπ;

Ε, τώρα λένε, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ισχυρές κυβερνήσεις». Μα αυτό ισχύει πάντα.

Και σε περιόδους νηνεμίας –πούντες αυτές;– Και σε περιόδους κρίσης.

Ο βαλές και ο Μουτζούρης στα χέρια Μητσοτάκη για να διαλέξει.

Διαβάστε επίσης:

«Γιαβάς-γιαβάς» η «Γαλάζια Πατρίδα» στο τραπέζι Μητσοτάκη-Ερντογάν

Οι εκτός λίστας «ολιγάρχες» και οι personae non gratae ρωσικές εταιρείες

Οι ενστάσεις Τσίπρα στη Βουλή και το παρασκήνιο με Δένδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:49