search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:00
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια και σήμερα στην Αττική (Videos)

11.03.2022 06:58
xioni new

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που ξεκίνησε την Πέμπτη, θα συνεχιστεί και σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ θα μας ταλαιπωρήσει και το σαββατοκύριακο.

Το τσουχτερό κρύο θα έχει διάρκεια 3-4 ημερών, ενώ οι χιονοπτώσεις, που έπληξαν αρκετά σημεία της Αττικής κυρίως τις μεσημεριανές ώρες χθες, θα κάνουν την εμφάνισή τους και σήμερα, ακόμα και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου με χαμηλά υψόμετρα. Ηδη από το ξημέρωμα νιφάδες πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με διάσπαρτες μπόρες χιονιού, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Από το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, που θα είναι πρόσκαιρη. Οι άνεμοι βόρειοι και πιο ενισχυμένοι στα αντολικά στα 5 με 6 μποφόρ, θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 1 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά και τσουχτερό κρύο, που θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας (από -3 ως 8 βαθμούς Κελσίου). Τοπικές συννεφιές θα εμφανιστούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά όπου ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες χιονιού.

Άστατος θα είναι ο καιρός και σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο, με χιονοπτώσεις. Βελτίωση θα σημειωθεί από τις βραδινές ώρες, ενώ παρόμοιο θα είναι και το σκηνικό του Σάββατου.

Στο μεταξύ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής

Διαβάστε επίσης

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 3 αγνοούμενους – Απομακρύνθηκαν φορτηγά από το πλοίο

Πάτρα: «Aνοιχτό το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου» για τη Μαλένα και την Ίριδα

Δημήτρης Κοντομηνάς: Οι γυναίκες της ζωής του – Μεγαλύτερη αδυναμία η κόρη του, Μαρία (Photos)



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:59