search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:23
MENU CLOSE

Βομβαρδισμός πολυκατοικίας σε προάστιο του Κιέβου – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες (Photos/Video)

14.03.2022 09:21
kievo new

Σοκαριστικές εικόνες που φέρνουν στη δημοσιότητα ουκρανικά ΜΜΕ δείχνουν ένα κτίριο εννέα ορόφων σε προάστιο του Κιέβου που χτυπήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας από τις ρωσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.


Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας το πολυόροφο κτίριο βρίσκεται στη γειτονιά Ομπολόν και χτυπήθηκε από οβίδα γύρω στις 5 τα ξημερώματα και στο οποίο μένουν απλοί πολίτες.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία εμφανίζονται πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες και να βοηθούν κόσμο να βγει από το κτίριο.

Όπως μεταδίδει το Kyiv Independent δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από το φλεγόμενο κτίριο ενώ άλλα εφτά, τουλάχιστον, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κάποιοι εκ των οποίων είναι βαρύτατα τραυματισμένοι.

Βομβάρδισαν και εργοστάσιο αεροσκαφών

Το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Αμφίβια απόβαση των Ρώσων στην Αζοφική, απέκοψαν την Ουκρανία από το θαλάσσιο εμπόριο

Σε ενημέρωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως «οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν επιβάλει έναν εξ αποστάσεως αποκλεισμό της ακτής της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, στην ουσία απομονώνοντας την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο».

Η ενημέρωση κάνει επίσης λόγο για συνέχιση επιθέσεων με πυραύλους από τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις κατά στόχων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και επισημαίνει ότι η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει μία αμφίβια απόβαση σε ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. 

«Ενδέχεται να εξετάζει την πραγματοποίηση περαιτέρω τέτοιων επιχειρήσεων τις προσεχείς εβδομάδες», προσθέτει το βρετανικό υπουργείο.

Διαβάστε επίσης

Τσερνόμπιλ: Αποκαταστάθηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

Μητσοτάκης: Στη συνάντηση με τον Ερντογάν βάλαμε τα θεμέλια για τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία (Photo)

Ρωσία – Ουκρανία: «Αισιοδοξία» για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα στις συνομιλίες για τον πόλεμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:23