search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 00:49
MENU CLOSE

NYT: Παραλληλίζουν τις ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία με την μάχη στην Ίβο Τζίμα

17.03.2022 20:41
NYT rosoi09-new

Περισσότεροι από 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από 300 θανάτους Ρώσων στρατιωτών την κάθε μέρα πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι 150.000 Ρώσοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα της Ουκρανίας, πολεμούν πλέον στην Ουκρανία.

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει έναν παραλληλισμό λέγοντας πως στην μάχη στην Ίβο Τζίμα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σχεδόν 7.000 πεζοναύτες σκοτώθηκαν. Τώρα, 20 μέρες μετά την ρωσική εισβολή, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περισσότερους στρατιώτες, σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι ρωσικές απώλειες, συνεχίζουν οι NYT, είναι ακόμη μεγαλύτερες από τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε πάνω από 20 χρόνια πολέμου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Επίσης στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για 14.000 έως 21.000 τραυματίες Ρώσους στρατιώτες. Σύμφωνα με το Κίεβο και τους νατοϊκούς συμμάχους τουλάχιστον τρεις Ρώσοι στρατηγοί έχουν σκοτωθεί στις μάχες.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της Μόσχας, 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου.

Καντίροφ: 1000 Τσετσένοι εθελοντές καθ΄οδόν για Ουκρανία

Την ίδια ώρα ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι «1.000» Τσετσένοι εθελοντές βρίσκονται καθ’ οδόν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Καντίροφ είπε ότι ένας από τους συνεργάτες του, ο Απτί Αλαουντίνοφ, είναι «επικεφαλής χιλίων εθελοντών από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας» που βρίσκονται «καθ’ οδόν για να συμμετάσχουν στην ειδική επιχείρηση για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας».

Ο Τσετσένος ηγέτης είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι βρίσκεται στην Ουκρανία, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων σε ένα κατεχόμενο αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο.

Διαβάστε επίσης:

«Εκκαθαρίσεις» Πούτιν για τα λάθη στην Ουκρανία – Συνελήφθη ο υποδιοικητής της Εθνικής Φρουράς

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πήρε θέση για την Ουκρανία: «Πούτιν μπορείς να σταματήσεις αυτόν τον πόλεμο» (Video)

Υπό πολιορκία η Μαριούπολη: Χωρίς υποδομές και νερό χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε μια πόλη – φάντασμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 00:43