search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:26
MENU CLOSE

Οι πλεμπαίοι δεν έχουν αυτοκίνητο και εσχάτως ούτε βενζίνη

22.03.2022 13:42
kivernisi

Οι άνθρωποι το λένε ανοιχτά. Οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο. Αλλά ακόμη και να έχουν, η βενζίνη έχει επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα. Οπότε γιατί γκρινιάζουν; Η απάντηση είναι επειδή έχουν κακή ψυχολογία. Γιατί «λίπος να κάψουν έχουν».

Αυτά και άλλα απίστευτα ακούει καθημερινά κανείς από κυβερνητικά στελέχη και τους λαλίστατους παπαγάλους τους.

Δίνουν την εντύπωση ότι ενοχλούνται που ορισμένοι (λίγοι στα ΜΜΕ, πολύ περισσότεροι στην κοινωνία) τολμούν να αρθρώσουν κριτική. Μάλλον θα έπρεπε μονίμως να ευχαριστούν γονυπετείς τους κυβερνώντες που κάνουν τη χάρη στο πόπολο και τους κυβερνούν, αλλά αυτοί οι αγνώμονες μόνο γκρινιάζουν…

Και όταν η ακρίβεια σε καύσιμα και ρεύμα χτύπησε «κόκκινο» έκαναν το άλλο επαίσχυντο. Εξίσωσαν τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης με τις δαπάνες στην Υγεία.  «Αν μειώσουμε το φόρο στα καύσιμα δεν θα έχουμε λεφτά για την Υγεία» είπε βουλευτής. Χωρίς ντροπή. Λες και λειτουργεί έτσι ο προϋπολογισμός. Ας μας πουν τότε τι δαπάνες έχουν γίνει για ανακαινίσεις και αλλαγή διακόσμησης σε γραφεία υπουργών για παράδειγμα, για να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να περισκοπούν αυτές.

Το ψευτοδίλημμα φόροι στα καύσιμα ή Υγεία είναι αλαζονικό, εκβιαστικό και μακάβριο.

Είναι όμως χαρακτηριστικό του τρόπου σκέψης των κυβερνώντων. Μετά τα παγωμένα σπίτια, θα ακολουθήσουν οι άδειοι δρόμοι. Ακόμη και μία βόλτα στην εξοχή ή ένα μπάνιο στη θάλασσα με το αυτοκίνητο θα γίνει πολυτέλεια.

Απάντηση σε όλα αυτά ήταν η εξαγγελία για το αστρονομικό ποσό των 13 ευρώ (!) το μήνα.  

Οπότε μέχρι να κοντεύουν εκλογές για να δώσουν τίποτα παραπάνω οι πλεμπαίοι που δεν θα έχουν ούτε αυτοκίνητο ούτε καύσιμα, μπορούν να ελπίζουν να ζεσταθεί τουλάχιστον οι καρδιές τους με φλογερά ρεπορτάζ για φρεγάτες και Rafale.

Είναι το εργασιακό περιβάλλον, ηλίθιε!

Από τις κοινές ευρωπαϊκές λύσεις, στις πρακτικές συμβουλές για … εξοικονόμηση ενέργειας

Ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21