search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 11:39
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απωθήσαμε τις ρωσικές δυνάμεις από περιοχές γύρω από το Κίεβο» ισχυρίζονται οι Ουκρανοί (Video)

24.03.2022 16:55
kiev-45-new

Οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν την Πέμπτη ότι τα στρατεύματα τους έχουν απωθήσει ρωσικές δυνάμεις από κάποιες περιοχές γύρω από το Κίεβο, ωστόσο η Ρωσία εξακολουθεί να πιέζει το Κίεβο στην προσπάθειά της να το καταλάβει.

«Σε μερικούς τομείς ο εχθρός έχει οπισθοχωρήσει περισσότερο από 74 χιλιόμετρα, σε κάποιους άλλους τομείς ο εχθρός βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ σε τηλεοπτική ενημέρωση.

Χωρίς να επικαλείται κάποια αποδεικτικά στοιχεία, ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει αποστείλει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Λευκορωσία για να ενισχύσει τα στρατεύματα του που επιτίθενται στο Κίεβο.

Εντωμεταξύ, δεκάδες άνθρωποι έφυγαν σήμερα για να γλυτώσουν από τις μάχες στα περίχωρα του Κιέβου, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται επανειλημμένα ότι δεν τηρούν τις προσωρινές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που επιτρέπουν σε αμάχους να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την πολιορκημένη πόλη.

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών του πυροβολικού ακούγονται από το προάστιο Ιρπίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας και στήλες καπνού είναι ορατές στον ουρανό, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο πεδίο.

Σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, αναγκάζοντας τους κατοίκους του Ιρπίν να εγκαταλείψουν τη συνοικία αυτή, όπου μπορούσαν, μέχρι σήμερα, να συνεχίσουν να ζουν, παρά το γεγονός ότι μάχες εκτυλίσσονταν σε κοντινή απόσταση.

Μια αποθήκη πήρε, επίσης, φωτιά, κοντά σε πολυκατοικίες στο δυτικό τμήμα του Κιέβου, ενώ άμαχοι κατάφεραν να βρουν καταφύγιο πίσω από ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παντρεύτηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τη δικηγόρο του (Photos)

ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία (Photos)

ΗΠΑ: «Μεσαίωνας» και στο Άινταχο – Νέος νόμος περιορίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 11:38