search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:15
MENU CLOSE

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Άμεση δημοσιονομική βοήθεια 500 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

30.03.2022 20:26
biden-remarks-234-new

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για περίπου μία ώρα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter μετά την κλήση ότι «μοιράστηκαν την αξιολόγηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Μίλησαν για συγκεκριμένη αμυντική υποστήριξη, νέο πακέτο ενισχυμένων κυρώσεων, μακροοικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Μπάιντεν είπε στον Ζελένσκι ότι οι ΗΠΑ «προτίθενται να παράσχουν στην ουκρανική κυβέρνηση 500 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια».

Η δημοσιονομική βοήθεια πρόκειται να βοηθήσει στην πληρωμή των μισθών, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αξιωματούχο.

«Οι ηγέτες συζήτησαν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εκπληρώσουν τα κύρια αιτήματα βοήθειας για την ασφάλεια από την Ουκρανία, τις κρίσιμες επιπτώσεις που είχαν αυτά τα όπλα στη σύγκρουση και τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών με συμμάχους και εταίρους για τον εντοπισμό πρόσθετων δυνατοτήτων ώστε να βοηθηθεί ο ουκρανικός στρατός να υπερασπιστεί τη χώρα του», λέει ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν «εξέτασε επίσης τις πρόσθετες κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα».

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, έρχεται μια ημέρα αφότου ο Μπάιντεν και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν επιφυλάξεις σε σχέση με την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι περιορίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κοντά στο Κίεβο, υποδηλώνοντας ότι περίμεναν να δουν ισχυρότερα σημάδια αποκλιμάκωσης πριν προβούν σε αξιολόγηση των προθέσεων της Μόσχας.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι στο μεταξύ, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «διατηρούν ισχυρές τις κυρώσεις» και «να παρέχουν στον ουκρανικό στρατό την ικανότητά τους να αμυνθούν».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με την Ουάσινγκτον

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο γιος του Λιακουνάκου για «θηριώδη» απάτη με bitcoin

Μόσχα: Δεν παραβιάζει τα συμβόλαια η απαίτηση για πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλι – «No» από το Λονδίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:15