search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Αντίποινα από τη Ρωσία: Απαγορεύει την είσοδο στους ηγέτες της ΕΕ

31.03.2022 18:45
russia-34-new

Στη μαύρη λίστα με τα ανεπιθύμητα πρόσωπα στη Ρωσία, βάζει η Μόσχα τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αντίποινα στις σκληρές κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες της Δύσης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, «οι περιορισμοί ισχύουν για την ανώτατη ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Ευρωπαίων Επιτρόπων και επικεφαλής στρατιωτικών δομών της ΕΕ, καθώς και για τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προωθούν αντιρωσικές πολιτικές», ανέφερε το υπουργείο.

Τα νέα ρωσικά αντίποινα ισχύουν επίσης και για εκπροσώπους κυβερνήσεων και κοινοβουλίων ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και δημόσια πρόσωπα και εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης «που είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την προώθηση παράνομων αντιρωσικών κυρώσεων, την υποκίνηση ρωσοφοβικών συναισθημάτων και την παραβίαση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των ρωσόφωνων πληθυσμών».

Το υπουργείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των προσώπων που στοχοθετούνται, όμως ανέφερε ότι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Μόσχα.

«Επαναλαμβάνουμε ότι κάθε εχθρική ενέργεια εκ μέρους της ΕΕ και των χωρών μελών της, αναπόφευκτα θα ανταποδίδεται».

Στα μέσα Μαρτίου η Ρωσία είχε ήδη ανακοινώσει ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και σε πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Εντολή Μπάιντεν για άντληση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου τη μέρα για 6 μήνες

Δυτικός αξιωματούχος: Η Μόσχα δεν θα αντισταθμίσει τα χαμένα έσοδά της από τις πωλήσεις υδρογονανθράκων στη Δύση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αλλάζει τακτική γύρω από το Κίεβο υποστηρίζει ανώτατος Ουκρανός στρατιωτικός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:16